pawel1315 Napisano 22 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Dzięki za zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 22 Marca 2014 Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 I co wyszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 23 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Do sprzedawcy będę pisał jutro. Nie mam suwmiarki, a chcę zmierzyć grubość tarczy. Jutro podejdę do serwisu osiedlowego i jak zmierzę to napiszę. Zrobię to do południa, więc odzew powinien być jutro po południu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 24 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Sorki za zapłon, dzisiaj dopiero cyknąłem foty: (Tarcze były fabrycznie na rowerze od nowości) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 24 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Dzięki za pomoc Wysłałem wiadomość. Czekam na odzew. Pokażę Wam kolejne kwiatki... Jeżeli ktoś nie widzi na pierwszy rzut oka to jeszcze z zaznaczeniem: Powierzchnia tarczy powinna być gładka. W miejscu gdzie jest skok klamki widać jakieś dziwne przejście (to zaznaczone u góry). Jest to szlif, który zabrał część materiału. Idzie on przez 1/4 tarczy. Na dole jest zaznaczone przejście pomiędzy zeszlifowaną powierzchnią, a powierzchnią gładką. Widać ewidentną wadę tarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
z0neee Napisano 27 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 to w takim razie które na allegro są oryginalne?;/ Szukam tarczy 180mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 27 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego nie powinno się trzymać tarczy za powierzchnię cierną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
z0neee Napisano 27 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 bo wybrudzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 27 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 (edytowane) I co w związku z tym? W terenie w błocie wybrudze znacznie bardziej niż dotykając je umytymi rękami. Dlatego zdziwiła mnie trochę wypowiedź Puklusa z pierwszej strony tematu, skoro tak sądzi musi mieć jakieś logiczne uzasadnienie. Edytowane 27 Lipca 2014 przez Terrqge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 27 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Błoto zazwyczaj nie jest tłuste, łapki mogą być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 27 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Nie sądzę, żeby łapami można było tak zatłuścić tarczę aby odczuwalne było osłabienie hamowania. No chyba, że ktoś właśnie jadł rękami i zapomniał ich umyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZakazPedalowania Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 (edytowane) @@shotgun, Tarcza jest na tyle tania, że takie przedsięwzięcie nie opłacałoby się w PL czy innym kraju europejskim, bo musi być tłuczone w tysiącach sztuk. Jedynym miejscem gdzie opłaca się podrabiać wszystko i w każdej cenie to CN. Za 1/3 ceny bez problemu mozna kupić na allegro oryginały ,tyle że w 90% przypadków bedzie to odrzut produkcyjny posiadający przeróżne wady ,zwykle przeznaczony do zniszczenia ,jeszcze bez napisów. A że sprytnych którzy biora taki towar zrobią swój grawer i sprzedadzą na allegro nie brakuje,to łąpiemy okazje Kiedyś na alledrogo kupiłem na 100% oryginalny tłumik do auta za 1/3 ceny .Jakieś było moje zdziwienie kiedy po około roku zgubiłem go jadąć spokojnie na drodze ,po ogledzinach okazało się ze uległ kompletnej biodegradacji .POLECAM TANIE ORYGINAŁY Z ALLEGRO Edytowane 28 Lipca 2014 przez ZakazPedalowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 (edytowane) Znaczy glowny interes robia zlomiarze, bo chyba nie wiesz jak wyglada odpad produkcyjny.... I jaka to wada, nie trzyma ksztaltu - wrecz niemozliwe, nie jest prawidlowo zahartowana - totalnie niemozliwe, chyba, ze poszedl sie j..... piec i poszla do kosza cala partia, ma lekkie bicie na boki - aaaa duzo jest idealnie prostych? Kiedys byla zamieszczona tarcza z rozniacym sie logotypem, wtedy moglbym sie doszukiwac. Edytowane 28 Lipca 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aizbaM Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Czy ta okazyjna tarcza hamuje gorzej niż "oryginalna"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karman Napisano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 Jeżeli kupiłeś podróbki, to koniecznie zgłoś to Policji i prokuraturze. Wiem, że wielu forumowiczów zgłaszało podróbki obsłudze Allegro. To idiotyczny pomysł, ponieważ obsługa kasuje aukcję, a sprzedawca wystawia kolejną. Jedynym skutecznym sposobem walki z podróbkami jest zgłoszenie Policji i prokuraturze. Tutaj dokładnie opisałem jak to zrobić: http://www.forumrowerowe.org/topic/161064-chinskie-podroby-tym-razem-ostrzezenie-dla-potencjalnych-kupujacych/page-6?do=findComment&comment=1669067 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi