mewes Napisano 8 Czerwca 2006 Napisano 8 Czerwca 2006 Witam! Dzisiaj sprawdzalem czy sie sd7 z przodu troszke nie rozregulowalo i przy okazji zauwazylem, ze dociskajac amora jedno ramie znaczaco przysowa sie do obreczy, a nawet jej dotyka...Dlaczego to wiadomo. Macie tez tak samo ?, czy moze mam lipny pancerz? Mi to w zasadzie malo przeszkadza bo bardzo duzo jezdze na zblokowanym no ale...
Mod Team Odi Napisano 9 Czerwca 2006 Mod Team Napisano 9 Czerwca 2006 U mnie na SD7 i Axelu jest podobnie. Jeszcze na początku jak regulowałem to podczas jazdy wystarczyło, że trochę ugiąłem amorka i jedna strona lekko ocierała.
ralf Napisano 9 Czerwca 2006 Napisano 9 Czerwca 2006 a to moze przez to, ze jak amor sie ugina to i pancerz idzie na dół i przesuwa jedno ramię hamulca, ja takiego czegos jak na razie nie zaobserwowałem, i wydaje mi sie ze to w niczym nie przeszkadza
LeMonkey Napisano 15 Czerwca 2006 Napisano 15 Czerwca 2006 Heja! Mialem cos podobnego, jak skrecam (amor sie uginal oczywiscie) to mi ocieral z jednej strony. Myslalem, ze to wina amora - ze zlapal luzy i kolo lata, RST w koncu :/ Na szczescie udalo mi sie to wyregulowac oddalajac jedna szczeke od obreczy...
witt2 Napisano 15 Czerwca 2006 Napisano 15 Czerwca 2006 mi też ocierało w axelu wiec troszke regulacji i juz po problemie moze to nie wina amortyzatora a źle ustawionych hampli była nie wiem , juz tego problemu nie mam
Andrew Napisano 16 Czerwca 2006 Napisano 16 Czerwca 2006 ocieranie jest zazwyczaj powodowane przez pancerz, który przy ugięciu amorka lub skręcie kierownicą wygina się w którąś stronę, odciągając ramiona hamulca. Amor nawet najgorszy nie może być tak mało sztywny, że już po zajęciu miejsca na bike'u klocki trą o tarczę.
dedis Napisano 24 Lipca 2006 Napisano 24 Lipca 2006 a może jednak masz mało sztywnego amora lub coś takiego. u mnie się nic takiego nie dzieje. :034:
Robert Napisano 25 Lipca 2006 Napisano 25 Lipca 2006 Mialem cos podobnego, jak skrecam (amor sie uginal oczywiscie) to mi ocieral z jednej strony. Myslalem, ze to wina amora - ze zlapal luzy i kolo lata, RST w koncu :/ Z tego co wiem to raczej dolne golenie przy mocowaniu koła nie mogą złapać luzów, v-ki przykręcone są do dolnych goleni więctutaj diagnoza jest błędna. Ja nie mam tego problemu mimo że mam RST
ralf Napisano 25 Lipca 2006 Napisano 25 Lipca 2006 a ja sobie z tym poradziłem w taki sposób, troche mnie to denerwowało: jadąc na trasie ocierała mi z przodu vka, no to sie wkurzyłem i zacząłem ją regulować dowodem osobistym no i ciągle co wyregulowałem to na miejscu niby dobrze ale jak sie amor troche ugiął to ocierała, no więc zatrzymałem się, wgiąłem amorka na ok 2cm (mniej wiecej tyle się ugina jak wsiąde na rower i jade) i go zablokowałem i przystąpiłem do regulacji wyregulowałem i teraz mi nic nie ociera, jak stoje teraz w miejscu i dźwigne koło do góry to niby coś ociera, ale to już lepiej jak na postoju ociera niz w czasie jazdy, polecam taki sposób
majstermod Napisano 25 Lipca 2006 Napisano 25 Lipca 2006 Mi też hamulec z jednej strony bardziej przylegał i regulacja dawała tylko doraźne efekty. Skróciłem pancerz tak, że fajka nie opiera się o dźwignię hamulca i teraz jest dobrze bez względu na to czy amor jest ugięty, czy nie. Pancerz jest dość krótki i ułozony na skos, bez zapasu, ale przy skręcaniu nie braknie go i nie przeszkadza to w niczym. Mam za to drobny problem z pancerzem przy samym hamulcu z tyłu. Przez to że klocki Authora są grubsze od poprzednich, szczęki hamulca są rozwarte szerzej i pancerz przeszkadza mi przy zjazdach. Odstaje na bok i przy prostowaniu nogi zahaczam o niego udem. Pancerz prowadzony jest pod górną rurą ramy. Są może krótsze fajki o mniejszym promieniu gięcia, które nie powodują utrudnień w poruszaniu się linki?
ro35 Napisano 27 Lipca 2006 Napisano 27 Lipca 2006 Są może krótsze fajki o mniejszym promieniu gięcia, które nie powodują utrudnień w poruszaniu się linki? są fajki elastyczne, używam takich od dawna, ładnie układają się wraz z końcówką pancerza http://www.cyklotur.com/x_C_I__P_53012995-...01__PZTA_0.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.