Iwan89 Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Witam, w jakim zakresie możliwa jest regulacja naprężenia wstępnego w NVX? Zmieniłem z domyślnej pozycji na max. na ( - ) czyli 1/4 pełnego obrotu i nie czuje w ogóle różnicy aby cokolwiek się ugiął gdy wsiadam. Strasznie sztywny ten amortyzator, czy można to pokrętło przekręcić bardziej? ja przekręciłem tylko do momentu w którym usłyszałem prztyknięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 pokrętło powinno dać sie kręcić przynajmniej kilka obrotów, możliwe ze już masz max na -, pokręć w druga stronę, powinno sie dać. Musisz jednak pamiętać ze to tak naprawdę atrapa napięcia i praktycznie nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iwan89 Napisano 11 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 (edytowane) Pokrętło w jedną i drugą stronę kręci się 1/4 obrotu i jest pyknięcie. Edytowane 11 Marca 2014 przez Iwan89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yacko Napisano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Udało się komuś sprawdzić czy regulacja lewym pokrętłem SUNTOUR NVX cokolwiek daje ? Próbowałem w Lazaro Integral V3 i różnicy nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Charvel Napisano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Nie, nie daje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Musisz sprężynę na miękką zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yacko Napisano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Pokrętło regulacji SAG ma spory zakres regulacji, a to kliknięcie to nie jest koniec, tylko pewien etap. Koniec i początek regulacji to odczuwalna blokada. Nie jest to więc atrapa, lecz faktycznie działa, co prawda w małym stopniu, ale zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiryu Napisano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Serio? Bo ja z ciekawości kręciłem do oporu i w jedną i w druga stronę. prawie 1000 km zrobiłem w sumie, a nie zauważyłem różnicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi