Skocz do zawartości

[buty] Solidne buty MTB do 439PLN

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Serdecznie,

Na początku chciałem powiedzieć że dzięki temu forum i wam wszystkim użytkownikom, moja wiedza i na temat kolarstwa znacznie się polepszyła i dlatego teraz stąpam twardo i pewnie po ścieżkach rowerowych a nie po omacku, jak to wcześniej bywało. Szczególne podziękowania dla użytkownika Sol i reszty uczestników tematu [8000 - 10000] 29" Hardtail

za podzielenie się swoją wiedzą i za pomoc w dobraniu mojego nowego ogiera, który niebawem powinien być już u mnie w stajni ;)

Teraz do rzeczy, szukam butów na swoje eskapady. Mam do wydania, dokładnie 439pln. Bardzo podobają mi się buty z serii Shimano Custom Fit, mam podobną technologie w moich butach do Snowboardu i świetnie się sprawiają, ale chyba nie zmieszczę się w budżecie. Czytałem też, że te ich klamry nie są zbyt wygodne i czasami się psują. CO wy na to? W jednym ze sklepów Pan powiedział mi że buty Scott'a są lepiej wykonane ale z drugiej strony to był ich firmowy sklep więc nie wiem czy ta opinia jest bezinteresowna. 

Chciałbym przede wszystkim żeby te buty były wygodne i solidne. Waga i wygląd za bardzo mnie nie interesuje, choć fajnie by było jak by miały fajny wzór... Będę je wpinał do pedałów Shimano SPD XT PD-M785. Dodatkowo chciałbym się ostatecznie poradzić co do rozmiaru. Długość stopy to 29,7cm czy zmieszczę się w r.47 czy lepiej iść w kierunku r.48? Dodam że będę głównie jeździł na bosaka lubi w bardzo cienkich skarpetkach. 

Z góry dziękuję za wasz czas i informacje. Pozdrawiam! 

Napisano

Oczywiście, lecz stojąc w sklepie nie mogę sprawdzić czy r.47 po kilku kilometrach będzie za mocno uciskać lub czy r.48 zacznie ocierać. Chciałem tylko poznać wasze opinie czy przypadku bycia na skraju rozmiarów iść w górę czy w dół. 

Napisano

Od siebie polecę buty North Wabe model Rebel. Przewiewne i sztywne buty a jak dobrze poszukasz, to znajdziesz w dobrej cenie ;)

Wysłane z iPhone przez Tapatalk

Napisano

Cześć - nie wie czy Ci zbytnio pomogę bo moje pierwsze buty SPD dojechały wczoraj i już mam problem natury rozmiarowej. Aby się nie powtarzać - wrzucam link: http://www.forumrowerowe.org/topic/155113-buty-problem-ucisk-na-palec-czy-buty-spd-sie-rozciagaja/

Ale skoro opinia krąży taka: że im droższy but to nie powinno byćtakich problemów jak nadmierne rozciąganie się buta ... Oczywiście trzeba przymiarkę zrobić. Ja nie miałem tego komfortu - wybrałem "w ciemno", oczywiście wcześniej czytając i konsultując się z ludzmi na forum.

Teraz czekam na drugą parę do porównania. Na szczęście sklep w którym kupowałem i wyjaśniłem sprawę nie widzi problemu ze zwrotem towaru itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...