Miner Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Witam, czy tarcze hamulcowe kupione w sklepie, w oryginalnym pudełku, zafoliowane itp itp itp trzeba przed montażem jeszcze odtłuszczać czy można sobie darować? Jeśli trzeba, to czy wystarczy jakiś spirytus albo Fairy do naczyń? Pytam, bo składam hamulce również z nowymi klockami, a jestem kompletnie spłukany z kasy i nie mogę sobie pozwolić na kupowanie wymyślnych specyfików typu Motorex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Jeżeli masz pewność ze nikt nie otwierał opakowania i nie dotykali łapkami to nie musisz odtłuszczać. Swoja droga motorex by się przydał nawet w późniejszym użytkowaniu się o tym przekonasz. Gdzieś na forum czytałem ze dobrze sprawdza się aceton (zmywacz do paznokci) na pewno unikaj benzyny ekstrakcyjnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Tarczę brudną można umyć płynem do naczyń, płynem do mycia szyb czy preparatem podobnym lub samym Cif'em. W takim przypadku przydaje się stara szczotka do zębów, żeby dostać się do wszystkich otworów w tarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miner Napisano 11 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Moja akurat jest nowa i czyściutka. Co do pewności - tak, mam pewność, tarcze w pudełku były zafoliowane i zaklejone oryginalnie taśmami, folia złożona prosto. Chyba, że jakiś chirurg albo zegarmistrz wymacał je paluchami, a potem tak starannie zapakował z powrotem Motorexa zakupię w przyszłości, kiedy przyjdą "lepsze czasy" Ok to zostawię je tak jak są, złoże hamulce i zobaczę jak to wszystko pracuje. Jeśli będą problemy, to wtedy będę się martwił... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miner Napisano 13 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Tak dla przyszłych pokoleń ( ) - wszystko złożone na sucho, dotarte, śmiga jak żyleta Temat do zamknięcia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.