Darex95 Napisano 10 Marca 2014 Napisano 10 Marca 2014 Cześć, Jestem posiadaczką sześcioletniej Delty Trend 301. Takie cudo: http://wwww.katalogrowerowy.pl/userdata/foto/large/kr2009_4769.jpgChciałam kupić nowy rower, ale na porządny fundusze nie pozwalają, więc po przekalkulowaniu podrasowanie Delty wyszło bardziej opłacalne (plus wartości sentymentalne ). Delta ma wytrzymać jeszcze parę lat jazdy po lesie, lekkich górach, bez zawodów i wyciskania z niej wszystkich mozliwości. Rower ma przerzutki shimano tourney. Więc do konkretów:- siodełko juz wymieniłam na żelowe do MTB - planuję nowe opony - nie do końca wiem jakie, ale chciałabym się zmieścić w 150 za dwie. - nowe pedały - aluminiowe - błotniki - plastikowe przód i tył. - amortyzator SR suntour XCM 26" 1" (chyba, że sa lepsze o skoku 100mm tak do 250zł) - nowe klocki do V-brake (stare są starte) Jak myślicie coś jeszcze powinnam zmienić? Rama wytrzyma przy zmianie geometrii od amorka? Bardzo zależy mi na porasowaniu tego roweru Nie chcę go sprzedawać... Z góry dzięki za pomoc
mbaranek Napisano 10 Marca 2014 Napisano 10 Marca 2014 A co chcesz osiagnac zmieniajac wymienione rzeczy? Blotniki - nie zmieniaj, plastiki duzo duzo slabiej sie spisuja od tego co masz. Opony - szukaj Schwalbe o jakims podobnym biezmiku Amortyzator - nie wiem czy cos taniej uzytecznego dostaniesz. Do tego typu roerow stosuje sie mniejszy skok Pedaly - kup cokolwiek. Dlaczego chcesz zmienic obecne? Klocki - chwalilem sobie kiedys Corratec (zolte najlepiej, ewentualnie czarne) oraz Authora (asymetryczne, trojkolorowe)
jasinski21444 Napisano 10 Marca 2014 Napisano 10 Marca 2014 Noe warto , podjazdy na tym rowerze będą nie fajne , kwestia geometrii i innych takich . Zostaw jak jest i zbieraj na nowy używany rower
Darex95 Napisano 11 Marca 2014 Autor Napisano 11 Marca 2014 A co chcesz osiagnac zmieniajac wymienione rzeczy? Blotniki - nie zmieniaj, plastiki duzo duzo slabiej sie spisuja od tego co masz. Opony - szukaj Schwalbe o jakims podobnym biezmiku Amortyzator - nie wiem czy cos taniej uzytecznego dostaniesz. Do tego typu roerow stosuje sie mniejszy skok Pedaly - kup cokolwiek. Dlaczego chcesz zmienic obecne? Klocki - chwalilem sobie kiedys Corratec (zolte najlepiej, ewentualnie czarne) oraz Authora (asymetryczne, trojkolorowe) Ja chcę ten rower zmienić na MTB... Czyli lepsza przyczepność opon, amortyzacja kiery itp... Ten rower i tak wytrzymuje to co nie jeden MTB lub lżej używany DH... Ale JA na tym cierpię X) Wymieniając te rzeczy chcę stworzyć rower bardziej górski niż ten co jest. Błotniki są spoko do trekkingowego, ale przy górskim za bardzo dzwonią No i wygląd nie ten... I nie koniecznie wcisne pod nie grubszą oponę. Skok chcę taki jak do MTB, 50mm jest dla mnie lekko śmieszne, bo to nic nie daje (miałam okazję testować) Pedały - bo mam plastikowe i... czasami to denerwuje, ale to najmniej niezbędne wg mnie. Na podjazdach daję radę od 6 lat bez problemu Będzie dobrze... Rowerowej wspinaczki nie planuję
Rulez Napisano 11 Marca 2014 Napisano 11 Marca 2014 Nie da się tego roweru zmienić na MTB, tak jak nie da się kota zmienić w psa, to co zaproponowałaś nadaje się do kabaretu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.