am400d Napisano 10 Marca 2014 Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Ciekawi mnie czy te manetki będą pasować do mojego amorka rs psylo race (2004). Sprzedawca nie jest pewny. Może wy używacie lub znacie taką konfigurację?1.http://www.kupkolo.cz/data/tmp/12926_0.jpg2. http://static2.bikestacja.pl/media/catalog/product/cache/1/image/602f0fa2c1f0d1ba5e241f914e856ff9/b/d/bdfbadbab.jpgTe manetki poza wyglądem czymś się różnią między sobą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 10 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Wszystkie manetki RS są ze sobą kompatybilne, ta pierwsza to nowy push lock ale niestety ma w środku plastikowy mechanizm który potrafi się sypnąć, ta druga to jej starsza wersja, generalnie nie do zdarcia, cała metalowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
am400d Napisano 10 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Jesteś pewny? W bikestacji powiedzieli mi, że do mojego amora pasuje tylko taka manetka:http://img18.allegroimg.pl/photos/oryginal/39/01/91/36/3901913665 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 10 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Na fotce jest SID, prawdopodobnie z tłumikiem Pure, miałem podobnego (tłumik pure, carbo korona i golenie chrom), działał z manetką pop-lock, blokował pięknie na beton. Jaki masz tłumik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
am400d Napisano 10 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Mam tłumik pure. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 10 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Sądzę że, będzie działało ale głowy nie dam, niestety nie mam na czym sprawdzić. Tak jak wspomniałem w Sidzie poplock z pure śmigał, w późniejszych modelach poplock i push lock były zamienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
am400d Napisano 10 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Dzięki za pomoc, będę poszukiwał dalej, może ktoś śmiga na takiej konfiguracji wciąż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 10 Marca 2014 Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Ta pierwsza manetka ma mniejszy skok niż stary pushlock, więc nie jestem pewien czy będzie działać. A raczej nie będzie. W drugą stronę, z tego nowego poplocka na stary da się zmienić, trzeba po prostu dać troche dłuższą linkę i bangla. Wiem bo tą pierwszą manetkę zajechałem w trzy miesiące. Mechanizm to kompletna porażka, ciężko to wyczyścić, a działa analogicznie jak w długopisie. I ma podobną trwałość jak zabłocony długopis. Tak czy inaczej, bezpieczniej jest iść w stary poplock/pushlock. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
am400d Napisano 10 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Zastanawiam się czy taka manetka nie będzie banglać:http://www.alerower.pl/galerie/d/dzwignie-przerzutek-shim_3477.jpgta lewa wygląda na płynny skok, więc przy okazji za 20zł będę miał regulację tłumienia od razu, a nie samą blokadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Będzie ok bo to nieindeksowana manetka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekm76 Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 (edytowane) wybaczcie, że się podepnę...ta nieindeksowana (TZ20) do RS Recona Gold RL podeszła by zamiast np. PopLocka ?jeśli tak to jakie ona ma mocowanie ? edit: już znam sposób mocowania Edytowane 11 Marca 2014 przez bartekm76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Do każdego jednego widelca bedzie pasować. Nie jest indeksowana, czyli nie ma skoków tylko działa płynnie, z oporem, jak stare szosowe manetki. Oczywiście taka manetka nie będzie działać jak typowy puch czy pop lock, ale będzie można regulować kompresje zdalnie aż do zamknięcia ... są zalety, sa wady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekm76 Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Puklus, mógbyś rozwinąć wątek o wadach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Wady są takie, że manetka jest większa i brzydsza, do tego nie ma tak szybkiego zwolnienia blokady jak w przypadku oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekm76 Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 sądzę, że zalety przwyższają znacznie wadypo pierwsze primo - słaba estetyka do przyjęcia, po drugie primo - to nie zmiana biegu, więc reakcja nie musi być natychmiastowa tak czy inaczej przetestuję i ocenię samdzięki panowie za wyjaśnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Manetkę możesz sobie nawet sam zrobić, estetyczną czy nawet dzieło sztuki tylko trochę chęci ale taka za 5zł także sie nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi