Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Wszystkie manetki RS są ze sobą kompatybilne, ta pierwsza to nowy push lock ale niestety ma w środku plastikowy mechanizm który potrafi się sypnąć, ta druga to jej starsza wersja, generalnie nie do zdarcia, cała metalowa. 

• Mod Team
Napisano

Na fotce jest SID, prawdopodobnie z tłumikiem Pure, miałem podobnego (tłumik pure, carbo korona i golenie chrom), działał z manetką pop-lock, blokował pięknie na beton. Jaki masz tłumik?

• Mod Team
Napisano

Sądzę że, będzie działało ale głowy nie dam, niestety nie mam na czym sprawdzić. Tak jak wspomniałem w Sidzie poplock z pure śmigał, w późniejszych modelach poplock i push lock były zamienne.

Napisano

Ta pierwsza manetka ma mniejszy skok niż stary pushlock, więc nie jestem pewien czy będzie działać. A raczej nie będzie. W drugą stronę, z tego nowego poplocka na stary da się zmienić, trzeba po prostu dać troche dłuższą linkę i bangla. 

Wiem bo tą pierwszą manetkę zajechałem w trzy miesiące. Mechanizm to kompletna porażka, ciężko to wyczyścić, a działa analogicznie jak w długopisie. I ma podobną trwałość jak zabłocony długopis. 

Tak czy inaczej, bezpieczniej jest iść w stary poplock/pushlock.

Napisano (edytowane)

wybaczcie, że się podepnę...
ta nieindeksowana (TZ20) do RS Recona Gold RL podeszła by zamiast np. PopLocka ?
jeśli tak to jakie ona ma mocowanie ?

edit: już znam sposób mocowania

Edytowane przez bartekm76
  • Mod Team
Napisano

Do każdego jednego widelca bedzie pasować. Nie jest indeksowana, czyli nie ma skoków tylko działa płynnie, z oporem, jak stare szosowe manetki. Oczywiście taka manetka nie będzie działać jak typowy puch czy pop lock, ale będzie można regulować kompresje zdalnie aż do zamknięcia ... są zalety, sa wady.

Napisano

sądzę, że zalety przwyższają znacznie wady
po pierwsze primo - słaba estetyka do przyjęcia, po drugie primo - to nie zmiana biegu, więc reakcja nie musi być natychmiastowa 
tak czy inaczej przetestuję i ocenię sam

dzięki panowie za wyjaśnienie