cienkun Napisano 10 Marca 2014 Napisano 10 Marca 2014 Mam podpórkę podwójną w rowerze. Lubię ten typ podpórek, aczkolwiek jest coś, co zatruwa mi życie. Przekręcające się przednie koło. (fizyki nie oszukasz) Zastanawiałem się nad jakimś patentem, który by temu zapobiegł. Batavus stosuje w swoich nowych rowerach takie blokady. Nie wiem dokładnie jak działają, aczkolwiek mam nieodparte wrażenie, że ze sterami typu cartridge nie będą działać. Są jeszcze stabilizatory skrętu, które też mogłyby sprawę załatwić, aczkolwiek nie wiem jak się z tym jeździ. Używa ktoś tego?
stefan2810 Napisano 10 Marca 2014 Napisano 10 Marca 2014 Gdzieś ostatnio widziałem dobry i prosty patent. Pasek-rzep. Wiesz o co chodzi? Taki rzep jak małe dzieci mają przy butach zamiast sznurówek. Gdy rower stoi złączasz tym rzepem ramę i koło, a gdy jedziesz to rzep owijasz wokół ramy.
adams99 Napisano 10 Marca 2014 Napisano 10 Marca 2014 Z elastometrem możesz spokojnie jeździć, w czasie jazdy opór praktycznie pomijalny (czuć go ale delikatnie).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.