Skocz do zawartości

Jak regulować i do czego służy pokrętło na dole goleni Recon Silver TK Solo Air

Gryf2014

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam takie zapytanie do Was.

W ostatnim czasie stałem się myślę że szczęśliwym posiadaczem rowerku Krossa model a7

posiada on jak dla mnie dobry osprzęt, w tym także amortyzator Rock Shox Recon Silver TK Solo Air

Moje pytanie dotyczy właśnie jego a dokładnie chodzi mi jak i co ile trzeba go serwisować znaczy wymieniać te oleje itp  dokładnie nie znam się na tym proszę o podpowiedz co na co tam trzeba zwrócić uwagę.

A drugie moje pytanie dotyczy też tego amoryzatora : w jego jednej komorze na dole jest umieszczone takie pokrętło (taki jakby wyciągany klucz imbusik) jest tam też naklejka z symbolami żółwia - zająca

myślę że jest to regulacja tłumienia ale w jakim stopniu mogę przekręcać tym pokrętłem bo da się go wyciągnąć by zrobić większy dalszy obrót

Czy jak bede kręcił w jedną czy drugą stronę to napotkam na jakąś blokadę czy po prostu wykręcę tą śrubę i wyleje się olej ??? Pytam bo nie znam się na tym a nie chciałbym czegoś już na początku uszkodzić

Dołączam Wam zdjęcia byście lepiej zrozumieli o co mi chodzi :)

Dzięki za podpowiedzi

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...