KamilloPL Napisano 10 Marca 2014 Napisano 10 Marca 2014 Witam, nie jestem nowy -biernie przeglądam forum. Zakupiłem mojej kobiecie na nowy sezon rower, wygląda pięknie tyle że strach go gdziekolwiek zostawić. Sam kolor z daleka przyciąga potencjalnego złodzieja. W swoim mam ulocka kellysa - wiem że może nie najlepszy ale wtedy tylko było mnie na to stać No i kieruje do was pytanie - jakiej firmy możecie coś polecić - do ok. 200zł i czy ulock w jej wypadku będzie dobry czy lepiej inne zabezpieczenie. Czy zabezpieczyć rower na policji?
cienkun Napisano 10 Marca 2014 Napisano 10 Marca 2014 Czy zabezpieczyć rower na policji? Tylko wpierw się dowiedz, czy przypadkiem u Was nie ryją numerów na ramie, jeżeli tak, to sobie odpuść, szkoda ramy. A ja bym do klasycznego cruisera, polecał jakiś klasyczny łańcuch min. 95mm. długi, np. AXA. Nieco łatwiej to przeciąć niż u lock, ale za to jest więcej możliwości przypięcia roweru na mieście. No i zawinięty na bagażniku wygląda stylowo.
KamilloPL Napisano 10 Marca 2014 Autor Napisano 10 Marca 2014 posiada koszyk dosyć pojemny więc chodzi o coś dobrego i praktycznego. kg też nie grają roli bo będzie jeździł w koszyku
PjeseczeQ Napisano 11 Marca 2014 Napisano 11 Marca 2014 Kryptonite evolution integrated chain 90/150 cm - ~230/250 zł.
rowerzysta01 Napisano 11 Marca 2014 Napisano 11 Marca 2014 Z zabezpieczeń to Evolution 4 LS lub lańcuch Evolution 4 Integrated Chain Na policji można oznakować rower, ułatwia to odzyskiwanie roweru gdyby znaleźli twój rower i jest za darmo
Davken Napisano 12 Marca 2014 Napisano 12 Marca 2014 Dobry, jeśli mozna to wtrące się. To jeśli bym chciał "oznakować" rower to podbijam do 1 lepszego komisariatu i już? Jakąś nalepke dostanie? Ja na razie zrobiłem se coś takiego że kupiłem se łańcuch (załatwiłem) uszyłem z jakiegoś materiału skarpetę, na lewą stronę później ją i naciągnołem na łańcuch + porządna głuta i gitara
rowerzysta01 Napisano 12 Marca 2014 Napisano 12 Marca 2014 @Davken oznakują markerem niezmywalnym + naklejka (na moim przykładzie) , albo wygrawerują numer na ramie, ale ja bym się nie zdecydował ze względu na lakier, kiedyś jeszcze były naklejki specjalne które było ciężko usunąć, ale tego już nie stosują
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.