Skocz do zawartości

[nyple]Słów kilka o alu nyplach...

dayus

Rekomendowane odpowiedzi

Są specjalne klucze do alu nypli - i polecam taki nabyć, pomimo, że jest nieco droższy od standardowego. Zresztą, nie są to gigantyczne pieniądze (ok. 40-50 zł w zależności od firmy, a na Allegro pewnie można dostać taniej).

Pozdrówko zaradcze :icon_mrgreen:

nie mialem akurat na mysli hamowania :P ale np. mozliwosc zerwania gwintu przy centrowaniu kola, oraz inne przyrodniczo-techniczne wypadki B) a jakiej firmy sa to nyple?

Czarne DT ProLock - nie przewiduję konieczności częstego centrowania :D

Kół nie składam sam (pod tarcze jakoś mi nie wychodzi) - oddaję do zaufanego serwisu. Poprzednich kół od momentu zaplecenia (7-8 miesięcy) nie musiałem oddawać do poprawy naciągu, ani do centrowania (32x Champion 2.0, Mavic X223 Disc) - mam nadzieję, że obecne są złożone tak samo dobrze :o

Jako że troche już posiadm alu nyple dt czerwone kilka słów o nich.W sklepie mówili ,że nie warto bo sie obrobią czyli zaokraglą jedne centrowanie koła i lipa.Może to już ktoś tu pisał ,ale to nieprawda . Koło miałem już centrowane i szczerze to nie widać ,żeby cokolwiek w jakimkolwiek stopniu się obrobiło.No może troche farba na rogach się starła ,ale poza tym to nic im nie dolega.Są jak zwykłe nyple mosiężne -póki co :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...