Ecia Napisano 29 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Są specjalne klucze do alu nypli - i polecam taki nabyć, pomimo, że jest nieco droższy od standardowego. Zresztą, nie są to gigantyczne pieniądze (ok. 40-50 zł w zależności od firmy, a na Allegro pewnie można dostać taniej). Pozdrówko zaradcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pigipon Napisano 29 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 czy wystarczy Park Tool SW-40 ? Tak mam u siebie chyba alu, takie brzydkie już zaśniedziałe :/ Oby to nie spotkało nowych. Brac Darthmoory czy dolożyc do jakiś DT? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 29 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Przedewszystkim dartmoory są tylko w 1 rozmiarze, o ile mi wiadomo. A w zależności od szprych i zastosowania używa się różnych. Jeśli jesteś pewien, że będą odpowiednie, to chyba warto zaoszczędzić Nowe będą anodowane, więc raczej nie zaśniedzieją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pigipon Napisano 29 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 nastawilem sie na 12mm nypla i juz musze takie kupic:) natomiast ciekawi mnie ich srednica "na kwadracie" bo spotkalem dwa rodzaje tego klucza od parktoola. do nypli 3.2mm i 3.4mm. a podobno tylko mosiezne maja 3.4mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 29 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Wedle życzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 29 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 nie mialem akurat na mysli hamowania ale np. mozliwosc zerwania gwintu przy centrowaniu kola, oraz inne przyrodniczo-techniczne wypadki a jakiej firmy sa to nyple? Czarne DT ProLock - nie przewiduję konieczności częstego centrowania Kół nie składam sam (pod tarcze jakoś mi nie wychodzi) - oddaję do zaufanego serwisu. Poprzednich kół od momentu zaplecenia (7-8 miesięcy) nie musiałem oddawać do poprawy naciągu, ani do centrowania (32x Champion 2.0, Mavic X223 Disc) - mam nadzieję, że obecne są złożone tak samo dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 29 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Są różne średnice nypli. Aluminiowe DT mają np. 3,0 mm średnicy. Pozdrówko smukłe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 30 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Jako że troche już posiadm alu nyple dt czerwone kilka słów o nich.W sklepie mówili ,że nie warto bo sie obrobią czyli zaokraglą jedne centrowanie koła i lipa.Może to już ktoś tu pisał ,ale to nieprawda . Koło miałem już centrowane i szczerze to nie widać ,żeby cokolwiek w jakimkolwiek stopniu się obrobiło.No może troche farba na rogach się starła ,ale poza tym to nic im nie dolega.Są jak zwykłe nyple mosiężne -póki co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.