Gryf2014 Napisano 9 Marca 2014 Napisano 9 Marca 2014 Witam drodzy forumowicze. Mam takie zapytanie do Was. W ostatnim czasie stałem się myślę że szczęśliwym posiadaczem rowerku Krossa model a7 posiada on jak dla mnie dobry osprzęt, w tym także amortyzator Rock Shox Recon Silver TK Solo Air Moje pytanie dotyczy właśnie jego a dokładnie chodzi mi jak i co ile trzeba go serwisować znaczy wymieniać te oleje itp dokładnie nie znam się na tym proszę o podpowiedz co na co tam trzeba zwrócić uwagę. A drugie moje pytanie dotyczy też tego amoryzatora : w jego jednej komorze na dole jest umieszczone takie pokrętło (taki jakby wyciągany klucz imbusik) jest tam też naklejka z symbolami żółwia - zająca myślę że jest to regulacja tłumienia ale w jakim stopniu mogę przekręcać tym pokrętłem bo da się go wyciągnąć by zrobić większy dalszy obrót Czy jak bede kręcił w jedną czy drugą stronę to napotkam na jakąś blokadę czy po prostu wykręcę tą śrubę i wyleje się olej ??? Pytam bo nie znam się na tym a nie chciałbym czegoś już na początku uszkodzić Dołączam Wam zdjęcia byście lepiej zrozumieli o co mi chodzi Dzięki za podpowiedzi Pozdrawiam
Mod Team Puklus Napisano 9 Marca 2014 Mod Team Napisano 9 Marca 2014 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.