Skocz do zawartości

[Pulsometr] do 200 zł.

Max90

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Poszukuję pulsometru do 200 zł. Troszkę zdążyłem już się zapoznać z tym co poszczególne sprzęty posiadają, część informacji zaczerpnąłem z forum ;) Mianowicie, interesuje mnie pulsometr, z kodowaniem, z wyznaczeniem największego/najmniejszego tętna, dobrze byłoby gdyby posiadał, pamięć, ale nie musi być ona rozbudowana, myślę ze maks do 5 kolejnych jazd, najlepiej na rękę, bez opasek etc.

To wszystko dla amatora,który w tym roku zaczął przygodę z szosą :)

Pozdrawiam,

dziękuję

Napisano

najlepiej na rękę, bez opasek etc.

Chyba nie znajdziesz ... jeszcze się nie spotkałem z dobrym pulsometrem bez opaski ...

Nie ma opcji na pomiar pulsu z nadgarstka ;)

Tak poza tym jak już jednak weźmiesz i się zdecydujesz na pulsometr z opaską to większość twoich założeni powinna spełnić Sigma PC25.10.

Pozdrawiam 

Napisano

Są różne pulsometry, same na nadgarstki,ale nie wiem, jak one działają etc. Natomiast pulsometr z opaską, hmmm mam wątpliwości wynikające z niewiedzy,braku jazdy własnie w opasce. Jak to się sprawdza podczas jazdy ? Ograniczenie ruchu itd.

Napisano

Tylko obawiam się że pomiar na nadgarstku nie zmieści sie w 200 zł a te co znalazłem bez opaski to mierzą puls po naciśnięciu guzika :).

Mi opaska nie przeszkadza ... powiem więcej ... czasem zapominam ja zdjąć :)

Tutaj masz w kilku zdaniach wyjaśnione o dlaczego opaska jest najskuteczniejszym i najpopularniejszym sposobem pomiaru :

http://www.bieganie.pl/?cat=15&id=1396&show=1

Pozdrawiam

Napisano

W tym momencie, waham się pomiędzy Sigmą 22.13 a 25.10. Różnica, w cenie nie jest znacząca,ale ja jako kompletnie zielony poproszę o poradę,który będzie lepszy ;)  Czy w 25, mogę ustalić zarówno maks i min. tętno, czy to jest własnie ten trening w 1 strefie ?  I co to są 4 funkcje plusu w 25(dobrze myślę,że to jest min,spoczynkowe,maks ? )

Napisano

Trening w 1 strefie mniej więcej oznacza tyle że wiesz kiedy jesteś poniżej strefy ( rozgrzewka, końcówka treningu) kiedy jesteś w strefie, i kiedy wychodzisz poza tlen ...

Kilka stref to dla zaawansowanych :)

Jak dla mnie 22.13 ma tylko jedna zaletę w stosunku do 25.10 ... opaska R1 która koduje w systemie STS jak w licznikach od Sigmy.

W 25.10 bardzo fajna jest linijka wskazująca, w którym miejscu strefy się znajdujemy ... 

25.10 lepiej przedstawia informacje, fakt że jednak jak masz wadę wzroku to literki mogą być dla niektórych za małe 

Subiektywnie dla mnie 25.10 jest lepszy.

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...