Skocz do zawartości

[rama] Pęknięcie w gówce ramy...

LUTY123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym zmienić ramę w mojej szosówce na coś ładnego i taniego znalazłem ramę za coś około 500zł ładna jednak ma minimalne pęknięcie w dolnej części gówki ramy dosłownie 1,5cm takie minimóm. Chciałbym spytać czy to jest aż tak niebezpieczne, chodzi mi o jadę, czy da się to jakos może naprawić, warto czy trzeba ??

Ramę jak najbardziej można naprawić, pytanie czy przetrawisz nieestetyczny wygląd po zabiegu. Trzeba zrobić w tym miejscu "gluta", czyli szew spawalniczy albo dać "łatkę" na wierzch - do tego malowanie, trafienie z odcieniem/kolorem.

Aha wiedz jeśli zdecydował bym się na zakup potrzebny był by zabieg, łatanie czy spawanie.... Jestesm człowiekiem raczej takim któremu zalerzy na wyglądzie. Wiedz rozumiem ze bez zabiegu się nie obejdzie... Dziękuję wszystkim za pomoc zastanowię się jeszcze czy wytrzymam takiego gluta na ramie :-D

....U mnie w firmie spawają aluminium w kazdej postaci oraz grubości....

kupiłem niedawno 'rozbitka' jako dawcę części, ma właśnie pękniętą główkę....w zasadzie to trzyma się chyba tylko na lakierze ;)

ciekawi mnie czysto teoretycznie czy ktoś podejmuje się spawania aluminium przy takich uszkodzeniach jak na zdjęciu...?

nie to żebym miał zamiar kiedykolwiek tej ramy użyć do jeżdżenia, ale ciekawi mnie jakby fachowiec podszedł do tematu - to w sumie jest pęknięcie na spawach więc chyba dodatkowe utrudnienie...

rzeczona fotka:

res_P1070322.JPG

@LUTY  a jaką teraz ramę masz , dlaczego chcesz zmienić? koniecznie musi być aluminium? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...