LUTY123 Napisano 9 Marca 2014 Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Witam chciałbym zmienić ramę w mojej szosówce na coś ładnego i taniego znalazłem ramę za coś około 500zł ładna jednak ma minimalne pęknięcie w dolnej części gówki ramy dosłownie 1,5cm takie minimóm. Chciałbym spytać czy to jest aż tak niebezpieczne, chodzi mi o jadę, czy da się to jakos może naprawić, warto czy trzeba ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 9 Marca 2014 Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 1,5cm to malutkie pęknięcie? Inna sprawa, że jak już rama poszła na główce, to szkoda w nią inwestować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 9 Marca 2014 Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 zależy ile ta rama jest warta, przydało by się wspawać dodatkowe wzmocnienie, a jeżeli chcesz na niej jeździć to raczej trzeba niż warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LUTY123 Napisano 9 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 To prościej będzie jak podeśle wam link http://allegro.pl/rama-do-rower-szosowy-scott-i4029251222.html .... I jeśli chodzi o inwestowanie to ja mam kolarkę i części chce przełożyć do tej po prostu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 9 Marca 2014 Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Odpuściłbym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 9 Marca 2014 Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 To nie jest "minimalne" pęknięcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 10 Marca 2014 Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Jakby kosztowala 200-300 zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 10 Marca 2014 Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Ramę jak najbardziej można naprawić, pytanie czy przetrawisz nieestetyczny wygląd po zabiegu. Trzeba zrobić w tym miejscu "gluta", czyli szew spawalniczy albo dać "łatkę" na wierzch - do tego malowanie, trafienie z odcieniem/kolorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LUTY123 Napisano 11 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Aha wiedz jeśli zdecydował bym się na zakup potrzebny był by zabieg, łatanie czy spawanie.... Jestesm człowiekiem raczej takim któremu zalerzy na wyglądzie. Wiedz rozumiem ze bez zabiegu się nie obejdzie... Dziękuję wszystkim za pomoc zastanowię się jeszcze czy wytrzymam takiego gluta na ramie :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 tak w zasadzie to takie coś by się prosiło jeżeli już ją naprawiać, tylko dało by się to ładniej zrobić niż na obrazku: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LUTY123 Napisano 13 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 A może ktoś się orientuję ile taki zabieg kosztuje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 13 Marca 2014 Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Kosztuje...?????zależy gdzie to zrobisz.U mnie w firmie spawają aluminium w kazdej postaci oraz grubości.Staraj się wynegocjować tańszą cenę,co prawda to pęknięcie nie spowoduje nagłej utraty widelca razem z kołem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 13 Marca 2014 Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 ostatnio za spawanie ramy zapłaciłem 0,7L, warto negocjować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 14 Marca 2014 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 ....U mnie w firmie spawają aluminium w kazdej postaci oraz grubości.... kupiłem niedawno 'rozbitka' jako dawcę części, ma właśnie pękniętą główkę....w zasadzie to trzyma się chyba tylko na lakierze ciekawi mnie czysto teoretycznie czy ktoś podejmuje się spawania aluminium przy takich uszkodzeniach jak na zdjęciu...? nie to żebym miał zamiar kiedykolwiek tej ramy użyć do jeżdżenia, ale ciekawi mnie jakby fachowiec podszedł do tematu - to w sumie jest pęknięcie na spawach więc chyba dodatkowe utrudnienie... rzeczona fotka: @LUTY a jaką teraz ramę masz , dlaczego chcesz zmienić? koniecznie musi być aluminium? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 14 Marca 2014 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Podjąć spawania na pewno ktoś by się podjął, ale jazdy raczej już nie. To że pękło na spawie nie jest jakimś utrudnieniem do spawania, ale jeżeli tak ładnie pękło to widocznie ten spaw powinien być mocniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 14 Marca 2014 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 bylo o tym przelaju na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 14 Marca 2014 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 daj linka, może dowiem się coś więcej o mojej ściennej dekoracji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.