autsajder Napisano 9 Marca 2014 Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 witam chciałbym wymienić mojego wysłużonego xcr (złapał dosyć duże luzy) na coś lepszego. Przeglądałem na allegro i w sklepach internetowych i na tą chwilę zastanawiam się pomiędzy: 1. sr raidonem X2 LO 100mm disc (SF12RAIDONX2DSLO-W) - powietrzny 2. rs xc32 TK 100mm disc - sprężyna stalowa Moja waga ok 75 kg, roweru używam na dojazdy do i z pracy czyli dziennie minimum 35 km. Trasa przebiega chodnikami, scieżkami leśnymi oraz scieżkami kamienistymi. Proszę o jakąś konstruktywną podpowiedź ewentualnie jakieś inne propozycje pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R4ttle Napisano 9 Marca 2014 Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Bierz raidona, jest powietrzny będziesz mógł go sobie lepiej ustawić pod siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 9 Marca 2014 Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Nie tak prędko R4ttle, ten Raidon nie ma regulacji odbicia. Spytaj w Activii, jak już pisałem na forum, mieli ostatnio Raidony x1 RLR za 500zł. Zależy też od wagi jeźdźca, bo XC32 na sprężynie, pod użytkownikiem trochę cięższym niż 70kg powinien bardzo ładnie dzialać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 9 Marca 2014 Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Szukaj XC32 solo air 2013 ja swoją za trochę ponad 400zł wyrwałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzordaneiro Napisano 9 Marca 2014 Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Tylko xc32 w solo air ostatnio cieżko znaleźć jeśli chodzi o używki nówki są na alledrogo za 300/450 zł ale z rurą tapered Wystukane z Lumii 800 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 9 Marca 2014 Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 @Scarper, chyba trochę ponad 450 Tak poza tym tych Xc32 nie ma już w tym sklepie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 9 Marca 2014 Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Ale nadal mnie niż 500zł. Raidon też nie będzie zły, za 400zł masz w CR raidona. Może chcesz EPICONA od pepiczków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
autsajder Napisano 9 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 a epicon ile kosztuje u pepików ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 9 Marca 2014 Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Około 680zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
autsajder Napisano 10 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 A ile u pepikòw by kosztował raidon? Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 10 Marca 2014 Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Raidona LOD 2011 białego możesz kupić w Polsce za 379-399 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
autsajder Napisano 10 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Te z 2011 są dobre? Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 10 Marca 2014 Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Tak, fajne amorki. Z resztą spytaj jasinski21444, bo on miał z nim więcej do czynienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
autsajder Napisano 19 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Wielkie dzięki za porady. Wybór padł na raidona x1-rl air 100mm. Zobaczymy co to warte jak przyjdzie przesylka Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Jak przyjdzie to daj real foto na PW, bo mnie jeden aspekt ciekawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
autsajder Napisano 27 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 raidon doszedł , teraz przycinka rury sterowej i mam pytanie odnośnie sterów,czy zwykłe stalowe można użyć do w/w raidona ? pytam się bo na koronie jest namalowana kierownica i pisze "alloy steerer" a translator nie umie tego przetłumaczyć. kporys dokładnie czego zdjęcie Ci zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 27 Marca 2014 Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Całego amorka. A co do napisu, to jest to informacja, że masz alu sterowke. Normalnie w opisie każdej X1 jest info że sterówka stalowa, więc masz jakąś lepszą wersję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
autsajder Napisano 27 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 czyli stalowe stery można użyć? zaraz foto pójdzie na pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 27 Marca 2014 Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Materiał sterówki nie ma nic do sterów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
autsajder Napisano 27 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 ok. Dzięki za informacje. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 27 Marca 2014 Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Powiem Ci tak, RS robi świetne amortyzatory na sprężynach (pamietam swojego recona <3) Raidon jest dosyć przeciętny, POza tym w RS sprężynę można całkiem fajnie ustawić i łatwo, więc jeżeli nie jesteś straszną chudziną lub gruby lepiej jakbyś wziął XC32. Lepszy tłumik i lepiej działa, ale za późno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 27 Marca 2014 Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Synergy, akurat kłóciłbym się z tym, że XC32 ma lepszą pracę itp. Tlumik TK również tyłka nie urywa, więc zamiast bawić się w fanboya proponuję ocenić to obiektywnie. Cena amorków jest zbliżona, Raidon ma alu sterówkę i golenie górne, a więc jest lżejszy i to niemało oraz jest powietrzny. Chociaż jakbym miał wybierać sprezyniaka, to raczej poszedłbym e Rock Shoxa, m.in z powodu łatwiejszej dostępności sprezyn itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 27 Marca 2014 Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Oceniam obiektywnie, dwa lata na epiconie i lipa straszna z niego była. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 27 Marca 2014 Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Rs z olejami i red rumem i super slick. Chodzi ładnie, Xc32solo air mozna za 420zl wersje box kupic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.