Skocz do zawartości

[licznik] Sigma bc 5.12

hadess

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam posiadam licznik bc 5.12 sigma i mam z nim problem.

Z dnia na dzień przestał działać , znaczy licznik działa ale nie pokazuje statystyk.Sprawdzałem kabelki czyściłem i nic.

Dodam że dzień wcześniej licznik przerywał to znaczy jadąc trasę 40 km licznik zarejestrował tylko 16km

Napisano

Ok a moge jeden na jeden widelec a drugi na drugi a magnesy po przeciwnych stronach ( tzn kat miedzy nimi to 180 stopni )

Napisano

Próbuję sobie to jakoś wyobrazić i... można jaśniej?

Jeśli zaś chodzi o przerywanie, sprawdź czy czujnik w ogóle działa i czy kabel nie jest uszkodzony. Weź magnes, zbliż do czujnika i poruszaj tuż przy nim. Jeśli usłyszysz ciche "pyknięcia", a na liczniku pojawi się jakiś odczyt, czujnik jest po prostu źle ustawiony względem magnesu. Jeśli dalej coś jest nie tak, opisz problem.

Napisano

robiłem tak jak mówisz i licznik ani drgnie, a co do tych dwoch liczników to chodzi mi o to że na jednym widelcu bedzie jeden czujnik licznika a na drugim widelcu drugi czujnik licznika - jak można coś takiego to jak ustawic magnesy? ( moze po przeciwnej stronie koła ?)

chyba ze macie inny pomysł na 2 liczniki moze na 1 widelcu 

Napisano

Odkąd to rowery mają dwa widelce? Poza tym po co Ci dwa liczniki?

Teraz pytanie, co z czujnikiem. Wydaje z siebie jakiekolwiek dźwięki pod wpływem magnesu?

Napisano

chodzi mi ze jeden po jednej stronie a drugi po drugiej a co do czujnika to nic a po za tym juz go wyrzuciłem .

Nie potrzeba mi 2 liczników ale z racji ze je mam ( kazdy z innej firmy ) to czego je nie założyć

• 3 miesiące temu...
Napisano

Witam posiadam licznik bc 5.12 sigma i mam z nim problem.

Z dnia na dzień przestał działać , znaczy licznik działa ale nie pokazuje statystyk.Sprawdzałem kabelki czyściłem i nic.

Dodam że dzień wcześniej licznik przerywał to znaczy jadąc trasę 40 km licznik zarejestrował tylko 16km

Witam ja mam inny problem z tym licznikiem, nie wiem jak go się wyłącza, nie wspomina o tym instrukcja(skromna) A w internecie znalazłem że powinien się zam wył. w spoczynku po 5 min. a on przechodzi do trybu zegarka, czy ktoś tak ma? czy to normalna funkcja czy też za porę dni będę miał po baterii? proszę o pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...