DEVILEK Napisano 9 Marca 2014 Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Witam, planuję wymienić swoją napędową oponę Smart Sam 2.25, na coś o podobnie ułożonych klockach i podobnych właściwościach jezdnych, ale z mniejszą szerokością. Aktualna opona jest jednak za szeroka i boczne klocki wadzą mi o prowadnicę przedniej przerzutki. Gdyby nie to, opony bym nie zmieniał, bo jestem z niej zadowolony. Docelowa opona w wersji drutowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R4ttle Napisano 9 Marca 2014 Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Smart Sam 2.10? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 9 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 A jej faktyczna szerokość ( od bocznego klocka, do klocka ) to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R4ttle Napisano 10 Marca 2014 Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 przy ciś 2,5 baraSmart Sam 2.10 szerokość 54mm wysokość 49mm ale pewny nie jestem czy to rzeczywiste pomiary, zawsze możne jeszcze 1.75 wsadzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 10 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Smart Sam 2.10 szerokość 54mm Zmierzone na żywo - 52mm przy 3 barach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 10 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Dzięki za odpowiedzi z szerokością. Aktualnie opona ma 55mm, zmiana na rozmiar 2.1 da mi 3mm mniej, czyli nie za wiele. Lekka centra koła i opona zacznie trzeć znowu o wózek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R4ttle Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Można też dać 1.75 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 11 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Nie odpowiadają mi opony, o aż tak małej szerokości. Dlatego taka opcja odpada. Zastanawiam się nad wszędzie polecaną Saguaro 2.0. Jeśli ktoś byłby miły podać jej szerokość ( z góry dziękuję ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R4ttle Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 http://www.forumrowerowe.org/topic/87710-opony-geax-saguaro-jaki-realny-rozmiar/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskal Napisano 12 Marca 2014 Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Hejmiałem podobny problem więc dla tej opony zmieniłem rower aby się zmieściła;-)Ale na poważnie Smart Sam poszukaj 2.0 ale nie wiem czy to coś da.Spróbuj Schwalbe Black Jack - są 1.9 i większe a chyba mają nieco mniejszy boczny klocek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 14 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Zmiana na miśka Country Trail 2.0 rozwiązała problem. Opona na asfalcie i leśnych ścieżkach, jak znalazł. Zobaczymy jak będzie dalej. Smart Sam powędrowała na przód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.