marcin66612 Napisano 9 Marca 2014 Napisano 9 Marca 2014 Witam chciałem zapytać czy są dostępne liczniki z dwoma dystansami a właściwie to z trzema czyli jadę na traskę i chciał bym aby licznik mierzył mi ile przejechałem w dany dzień ale żebym miał możliwość włączyć drugi pomiar gdy wjeżdzam w teren i gdy z niego wyjeżdzam czyli wracam na asfalt to go wyłączyć. Czyli aby miał pomiar całkowity dystans licznika, oraz dwa niezależne pomiary abym wiedział ile przejechałem asfaltem a ile w terenie.Istnieją takie liczniki? I ile trzeba wydać na taki licznik?
marcin66612 Napisano 10 Marca 2014 Autor Napisano 10 Marca 2014 A system mocowania na tych gumkach się sprawdza? No i wkręcanie licznika w bazę? Bo nie przekonuje mnie to do końca a nie chce niczego pogubić na trasie.
BlackAngel Napisano 10 Marca 2014 Napisano 10 Marca 2014 Mi trzyma się tylko na gumkach, nawet nie przyklejone (profil kierownicy średnio pasuje do profilu koszyka i powierzchnia kontaktu była dosyć mała)- nie mam obaw o stabilność. Można też tyrtytkami zamontować. Po 1,2k km nie widzę problemów z niepewnością mocowania uchwytu do ramy, ani licznika do uchwytu- jak będzie dalej czas pokaże.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.