Franiuu Napisano 9 Marca 2014 Napisano 9 Marca 2014 Witam! Napotkałem taki problem... Wymieniłem wkład suportu octalink na taki sam (bb-es25) jedynie jaka niespodzianka się pojawiła to to, że suport jest przeznaczony do przerzutek typu E. Wydaje mi się, że one różnią się jedynie tą plastikową miską - założyłem starą, bo była zdrowa. No ale wracając do sedna. Mam wrażenie, że lewa korba wchodzi zbyt płytko na oś. wyczyściłem dokładnie wnętrze korby, oś, nałożyłem trochę smaru. :Korba (wkładając ją bez dociągania śrubą) zostaje ok 4 mm od plastikowej miski. Wydawało mi się, że w starym suporcie korba weszła dużo głębiej. Mam w związku z tym pytanie. Czy to normalne, że korba bez dokręcenia siedzi tak płytko? Boję się dokręcać do oporu, ponieważ nie mam ściągacza na octalink i nie chciałbym mieć problemu ze zdjęciem tej korby. A może wynika to z różnic między suportami? Pozdrawiam
Mod Team Puklus Napisano 10 Marca 2014 Mod Team Napisano 10 Marca 2014 Nie one nie różnią się tylko miską ... E od E-type, czyli pod suport wkręca sie jeszcze przerzutkę. Jeżeli przerzutki nie ma oś staje się krótsza o ok 2mm natomiast w odwrotnej sytuacji kiedy mam y zwykły suport i damy taką przerzutkę oś wydłuża sie o 2mm. Lewym ramieniem sie nie przejmuj, prawe ma sie znajdować tam gdzie trzeba.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.