Rulez Napisano 18 Maja 2014 Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 (edytowane) Mnie bardziej interesuje tabela producenta niż Bike, niech się producent odniesie (zresztą @Btwin obiecywał pełną rozpiskę i na obiecankach się skończyło ) http://www.btwin.com/notices/fr/files/2013/03/geometrie-bigrr8.pdf Z tabeli wynika, że kąt podsiodłówki wynosi 70* A to co podaje Bike to nie wiadomo skąd ... Edytowane 18 Maja 2014 przez Rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pluszaq Napisano 23 Maja 2014 Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 A ja się właśnie zastanawiałem nad tym rowerem w rozm. L. Ciekaw jestem tylko jak z trwałością ramy. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbychm Napisano 23 Maja 2014 Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Gwaranca lifetime, więc i ryka brak. Jak ramy będą niedostępne, dostaniesz nową w sensie nowy model lub kasę. Nie wiem jak koledzy, ja nie miałem nigdy problemu z reklamacjami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pluszaq Napisano 23 Maja 2014 Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 (edytowane) A ja się właśnie zastanawiałem nad tym rowerem w rozm. L. Ciekaw jestem tylko jak z trwałością ramy. No i druga sprawa, czy za takie pieniądze warto go brać? Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka No i czy za takie pieniądze warto go brać, czy też szukać czegoś innego. W sumie osprzętowo chyba wypada nieźle jak na taki budżet. Edytowane 23 Maja 2014 przez Pluszaq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbychm Napisano 23 Maja 2014 Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 No i czy za takie pieniądze warto go brać, czy też szukać czegoś innego. W sumie osprzętowo chyba wypada nieźle jak na taki budżet. Musisz sam odpowiedzieć sobie na to pytanie. Także długo się zastanawiałem nad zakupem 700. Sądzę, że powinieneś po pierwsze zrobić przymiarkę w realu, geometria w teorii jest ważna, ale jeżeli będzie Ci pasował, pozostaje odpowiedzieć na pytanie jak długo z nim zostaniesz. Zaletą jest dożywocie na ramę. Napęd w deore w całości, rama z główką taperowaną, formowana i cieniowana dość elegancko, podobnie z kołami nieźle zaplecionymi, (choć nie znam ich wagi). Wada ujawni się, gdy będziesz chciał go sprzedać, z pewnością czeka Cię utrata wartości znacząco większa niż przy innych, markowych produktach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 23 Maja 2014 Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 (edytowane) Geometria w teorii jest ważna a w praktyce nie ? , jeśli ten rower ma faktycznie kąt podsiodłowy 70*, to przekreśla go jako poważny rower mtb, może @Btwin łaskawie by się wypowiedział jak to jest w rzeczywistości, bo na razie tylko naobiecywał i się wypiął... Niestety trudno się do niego nawet przymierzyć ... choć i tak przymiarka w sklepie wiele nie da. Edytowane 23 Maja 2014 przez Rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 23 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 choć i tak przymiarka w sklepie wiele nie da. Sklep wielkopowierzchniowy więc może kilka km kulnąć by się dało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 23 Maja 2014 Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Po płaskim to se można walnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbychm Napisano 23 Maja 2014 Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Czytaj uważniej, ważna jest praktyka, więc polecam koledze przede wszystkim jazdę. Jeżeli ma kartę klienta i zakupy na koncie powinien go dostać do testu i będzie szansa na odpowiedź czy jest ok, czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pluszaq Napisano 23 Maja 2014 Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Czytaj uważniej, ważna jest praktyka, więc polecam koledze przede wszystkim jazdę. Jeżeli ma kartę klienta i zakupy na koncie powinien go dostać do testu i będzie szansa na odpowiedź czy jest ok, czy nie. Jak to dostać do testu? Możesz coś więcej napisać? Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbychm Napisano 23 Maja 2014 Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Jasne, weź kartę klienta decathlon, dowód osobisty, idź do kierownika działu i jako dobry, stały klient mocno zainteresowany zakupem topowej wersji 29" poproś o wypożyczenie 700. Zdaje się, że na forum był kolega z "biura" więc w razie problemów trzeba poprosić o pomoc na PW. W Łodzi niestety nie mam jak pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pluszaq Napisano 23 Maja 2014 Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 No właśnie w Łodzi nawet nie ma jak zobaczyć na żywo czy przymierzyć się. Musiałbym jechać np. do Piaseczna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbychm Napisano 23 Maja 2014 Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Targówek ma chyba na stałe L. Za pierwszym razem jak chcialem na test to sprzedali XL ale nie wiem jak jest teraz. Jak będziesz bardzo potrzebował pisz na pw, postaram się pomóc,. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 24 Maja 2014 Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 (edytowane) Faktycznie to są "genialne" rady, w Łodzi nie ma to jedź do Wa-wy , niech się Decathlon pocałuje w dupę z taką sprzedażą, nie dość, że brak geometrii to brak rowerów w sklepach Edytowane 24 Maja 2014 przez Rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Maja 2014 Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 No nie ma dostępności w sklepach. Dzwoniłem do swojego sklepu, zamówiłem go. Zamówienie podobno nie wiąże się z dodatkowymi kosztami Czas oczekiwania do 2 tygodni bo nie mają jeszcze na magazynach w Polsce. Sprzedawca mowil. ze mają ledwie 130 sztuk w magazynie centralnym we Francji. To pewnie kilka razy mniej niz decathlon ma sklepów wiec nie mają nawet minimum logistycznego do bieżących zamówień i teraz sie zatowarowują. Czary mary, przyczyny braku dostępności wyjaśnione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 24 Maja 2014 Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 Może i przyczyny wyjaśnione, jednak świadczy to jak najgorzej o Decathlonie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pluszaq Napisano 25 Maja 2014 Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 (edytowane) No nie ma dostępności w sklepach. Dzwoniłem do swojego sklepu, zamówiłem go. Zamówienie podobno nie wiąże się z dodatkowymi kosztami Czas oczekiwania do 2 tygodni bo nie mają jeszcze na magazynach w Polsce. Sprzedawca mowil. ze mają ledwie 130 sztuk w magazynie centralnym we Francji. To pewnie kilka razy mniej niz decathlon ma sklepów wiec nie mają nawet minimum logistycznego do bieżących zamówień i teraz sie zatowarowują. Czary mary, przyczyny braku dostępności wyjaśnione. Czy dobrze rozumiem, że zamówiłeś ten rower dla siebie? Edytowane 25 Maja 2014 przez Pluszaq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Maja 2014 Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Dobrze. Nie wiem jednak czy go kupie, na oczy go nie widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pluszaq Napisano 25 Maja 2014 Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Dobrze. Nie wiem jednak czy go kupie, na oczy go nie widziałem. Jak już będziesz po oględzinach to daj znać jak wypada na żywo :-) Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pluszaq Napisano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Dobrze. Nie wiem jednak czy go kupie, na oczy go nie widziałem. Czy miałeś już okazję bliżej przyjrzeć się temu RAFAL-owi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 (edytowane) Cześć, Tak, oglądałem i jeździłem sobie. Nie ma sie do czego przyczepić.... no może poza tym że ma tylko jedno mocnowanie na bidon - całkowicie bez sensu. Najwieksze wrażenie zrobiła na mnie rama, która jest po prostu masywna i kanciasta. Sztywność jest niezła ( jak na testowanie "pedałem") Wiem, że to druciarstwo, ale porównywałem sobie geometrię z RR 8.1, nie widziałem różnic. (RR 8.1. ma idealną geomerię) Nie mierzyłem tylnego trójkąta, zapomniałem. Najbardziej zaskoczyło mnie to, ze rower jest po prostu niesamowicie stabilny. Byłem w stanie bez żadnego problemu zatrzymać się i po prostu stać. Jak na traktor do scigania po górach - ok. 3600 za taki rower, jeszcze z bonem podarunkowym, nie ma się nad czym zastanawiać. Poczekam do zimy(przed świętami są raty 0%) i biorę. Z jeszcze jednej rzeczy, rzuciło mi się w oczy, że w tym modelu Decathlon trochę przyoszczędził i ani rama już nie jest oklejona od dołu folią zabezpieczającą lakier, ani nie ma neoprenowej osłony ramienia trójkąta. Ale to szczegóły. Edytowane 15 Czerwca 2014 przez Gość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 No wiesz, taki post to sobie możesz ... nie widziałeś różnic między Rafal 700 a RR8.1, więc twoja opinia tyle warta co prognoza pogody na wczoraj ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Co miałem, ekierką kąty pomierzyć? Sam sie przejedź mistrzu do decathlonu i pomierz, będziemy mieć wiarygodne dane. Proszę, kolejny druciarski pomiar, warty tyle co prognoza na wczoraj : Miałem prawo nie widzieć różnic w kątach podsiodłowej i głowki ramy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Czego niby nie widziałeś, nawet ślepy gdyby usiadł na Rafala 700 i RR 8.1 w tym samym rozmiarze wyczuł by różnicę w ich długości ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Nie bylo ram w tych samych rozmiarach, patrzylem się na kąty ktore wzbudziły tak duze kontrowersje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi