turysta Napisano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Witam bikerów! Mam pytanko: Czy zmienic sobie pedały na platformy w moim bike? Czy jest sens z XC? Pozdrawiam turysta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Bez zbytniego rozpisywania się - TAK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duch Napisano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Jeśli dobrze rozumiem masz spd i chcesz zmieniać na platformy?? IMHO bez sensu, większość bikerów których znam przechodzi z różnego typu platform na pedały zatrzaskowe i do szeroko pojętego XC nie ma nic lepsiejszego Więc pedały zatrzaskowe wg mnie rządzą (chyba że chodziło Ci o coś innego ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ro35 Napisano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Jeśli dobrze rozumiem masz spd i chcesz zmieniać na platformy?? można mieć i To i To http://www.velo.com.pl/author/authorczesci_28.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 hm.. mozesz zalozyc tylko pytanie jakie masz teraz pedalki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychszop Napisano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Hmmm... kiedyś był temat na forum odnośnie platform i zatrzasków. Musisz pamiętć że spd trzymają ci w 100% noge przy pedale i do tego masz 100 razy większą wydajność w pedałowaniu (poza tym że naciskasz to równiaż ciągniesz). Jeżeli zależy ci na zmianie ja polece ci pedał zatrzaskowe z platforammi. Możesz jezdzić w zatrzaskach lub jeżeli ci sie odechce możesz smigać w zwykłych butach. Ale musisz pamiętać o jednym! .... niezależnie jakie kupisz pedały zatrzask (jeżeli bedą obustronne) to zawsze będziesz czuł zatrzask pod nie wpiętym butem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.