Gość Napisano 9 Marca 2014 Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 (edytowane) Cześć, Mam amortyzator Rock Shox Recon Silver TK Coil 100mm Ważę ok 85 kg i mam wrażenie, że amortyzator jest za miękki. Na stronach rock shoxxa wyczytałem, że standardowo są zakładane sprężyny średnie(66-80kg), ja potrzebuję twardą (81-90kg). Przy okazji serwisu amortyzatora chciałbym wymienić sprężyny. Gdzie mogę kupić najtaniej i za ile? Co potrzebuję do serwisu? -komplet uszczelek (gdzie kupić ??) - olej (czy mogę zalać zwykłym motocyklowym motulem do amortyzatorów o gęstości 5w ??) - części zamienne (co kupić i gdzie??) Jak widzicie, jestem zielony i proszę o pomoc dla laika. Amortyzator ma za sobą cały sezon startów w maratonach i całą zimę treningów. Pozdrawiam!! komandosek Edytowane 9 Marca 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 9 Marca 2014 Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 (edytowane) Harfa Harryson ul.Robotnicza teren ARCHIMEDESU.Poszukaj na stronie,jak coś popytaj właśnie tam.Wiem że mają opinię najdroższych na świecie,ale można spróbować.Co prawda Pushlocka nabyłem nie dawno za 150 pln czyli tanio jak na harfę. Edytowane 9 Marca 2014 przez Artwro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 9 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Amortyzatory Rockshoxa serwisuje się podobnie, także zapoznaj się z tematem: http://www.forumrowerowe.org/topic/152791-serwis-rock-shox-reba-dualair-kompleksowy-serwis-od-a-do-z/?do=findComment&comment=1443621 możesz użyć Motula/Motorexa jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 9 Marca 2014 Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Sznib dobrze mówi,serwis sprężynowego rs jest tak prosty jak serwis młotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Marca 2014 Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Dzięki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi