- 0
Problem ze zbyt luźnym łańcuchem
-
Podobna zawartość
-
- 5 odpowiedzi
- 491 wyświetleń
-
- 3 odpowiedzi
- 429 wyświetleń
-
- 7 odpowiedzi
- 468 wyświetleń
-
- 11 odpowiedzi
- 888 wyświetleń
-
- 6 odpowiedzi
- 708 wyświetleń
-
Pytanie
Gość jurek
witam ostatnio zakupiłem rower w którym spadał łańcuch i myślałem że to jest jakiś problem z przerzutkami i dam sobie spokojnie radę ale niestety poległem ;/
problem polega na tym że często spada łańcuch przerzutki to standardowo 21 czyli 3 przy pedałach oraz 7 z tyłu
przerzutki działają bez zażutu ładnie się zmieniają kiedy rower jest do góry nogami jak go się sprawdza .
jak na nim jadę to łańcuch praktycznie od razu spada tak po około 3-5 metrach lub prubuje się przemieścić i następuje przeskok na przerzutkach koło pedałów .
łańcuch jest na moje oko zbyt luźny więc próbowałem go naciągnonć przemieszczając tylnie koło trochę do tyłu , dodatkowo jak łańcuch wchodzi na przerzutki przy pedałach to na górnej stronie ledwo wchodzi po między zemby nie zależnie od tego na jakiej przeżudce jadę jak już jest tak w połowie tak do połowy a na dolnej części już łądnie wchodzi między zęby .
zastanawiam się nad zmianą łańcucha na mniejszy bo już nic innego mi nie przychodzi do głowy , jak ktoś ma jakieś pomysły lub sugestję jak można sobie z takim łańcuchem poradzić to proszę śmiało pisać .
z góry dzięki za pomoc , jest pogoda to chciałem pośmigać na rowerze ;]
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.