szybkilopez Napisano 8 Marca 2014 Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Witam, Mam pytanie do serwisantów i znających temat odpowietrzałem już hamulce to nic takiego, ale chcę teraz zrobić coś takiego jak wymienić dźwignię i zacisk. Nie da się zrobić tego z przewodem bo jest wpuszczony w ramę. Czy jest coś potrzebne do wymiany przy tej operacji? Przy dźwigni na przewodzie jest oliwka i ona jest jednorazowa z tego co wyczytałem, a może w xtr, xt jest inaczej. Czy tak samo jest z mocowaniem przewodu przy zacisku? Chcę się upewnić co jest potrzebne przed zamianą żeby w trakcie czegoś nie zabrakło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 8 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Jeszcze jak byś model podał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkilopez Napisano 8 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Tak jak w temacie chcę przełożyć tylny xtr BR-M985 do roweru gdzie jest xt M785. Czy wystarczy spuścić olej odkręcić przewód od dźwigni i zacisku, i podłączyć go do xtr-a. Końcówki wyglądają na takie same. Czy coś jest przy tej operacji do wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 8 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Nic nie ma do wymiany. Podłączasz strzykawkę, odsysasz cały olej, odkręcasz przewód, przekładasz części, zalewasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 8 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Tak jak w temacie A wiesz ile było modeli XTRa ?? na pewno więcej niż 1 żeby sie nie pytać ... eh. Te hamulce sa niemal identyczne, mają niemal identyczną budowę i siłę hamowania, XTR ma monolityczny zacisk to główna różnica miedzy nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkilopez Napisano 8 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Dzięki Panowie fakt, sorry taki skrót myślowy z tym xtr ale czytałem gdzieś, że model BR-M985 Trial ma 20% większą siłę od zwykłych. Czy tak jest trzeba by sprawdzić. W takim razie pójdzie gładko a chcę zamienić bo przyzwyczaiłem się do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi