AntyIdiota Napisano 8 Marca 2014 Napisano 8 Marca 2014 Wczoraj próbując odkręcić kasetę rozwaliłem klucz od kaset. Ośka nasady(ta która wchodzi w oś piasty) jest niesztywna, a ząbki wyrobiły się tak że przy próbie odkręcenia kasety klucz od razu wyskakuje z nakrętki. Szukam klucza/nasady która jest zrobiona z naprawdę wytrzymałej stali. Nie mam pojęcia co mam kupić.
tobo Napisano 8 Marca 2014 Napisano 8 Marca 2014 Klucz od kolegi z forum, poszukaj informacji, oferuje dużo różnych narzędzi i to bardzo odbrej jakości - chyba ma też coś takiego
AntyIdiota Napisano 8 Marca 2014 Autor Napisano 8 Marca 2014 Dziękuję za odpowiedź. Jaki forowicz ma nick? Jeżeli chodzi o niereklamowanie poprosiłbym o wysłanie nicku poprzez prywatną wiadomość. Dziękuję za poświęcony czas ; ).
Schwefel Napisano 8 Marca 2014 Napisano 8 Marca 2014 http://www.forumrowerowe.org/groups/47-bitulpl/ Choć ja w ofercie nie widzę klucza do kaset. Jest tylko bacik.
AntyIdiota Napisano 8 Marca 2014 Autor Napisano 8 Marca 2014 Myślałem ze dany forowicz sam produkuje narzędzia i odpowiada za ich jakość. W takim razie wracam do oryginalnego pytania, jakiej firmy klucz kupić coby się nie wyrobił.
M333 Napisano 8 Marca 2014 Napisano 8 Marca 2014 Nie mamy w ofercie klucza do kaset- tego do pierścienia na wielo-wpust. Jak napisał Schwefel jest tylko bacik do blokowania kasety. Jesteśmy w stanie wykonać klucz do kaset, jednakże w tym momencie finalna cena sprzedaży będzie bardzo wysoka. W wielu zakładach produkcyjnych akceptowalne ceny usług zaczynają się od zamówienia 1000szt, dla nas to w tym momencie za duża ilość. Każdego miesiąca wprowadzamy nowe produkty, mamy dostęp do lepszych maszyn czy metod produkcyjnych. Niewykluczone, że jeszcze w tym roku będziemy w stanie zaproponować takki produkt w akceptowalnej dla rynku rowerowego cenie. W temacie klucza do kaset. Sprawdź Park Toola FR-5, cena ok 25zł.
AntyIdiota Napisano 8 Marca 2014 Autor Napisano 8 Marca 2014 W temacie klucza do kaset. Sprawdź Park Toola FR-5, cena ok 25zł. Czy wersje FR-5G będzię lepsza z prowadnikiem? Kaseta jest cholernie mocno przykręcona.
Roonin Napisano 10 Marca 2014 Napisano 10 Marca 2014 Mam taki: http://allegro.pl/klucz-super-b-do-kaset-shimano-hg-ig-sram-i4010272534.html Odkręcił i zakręcił już sporo kaset, nic się z nim nie dzieje, nie ma śladu zużycia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.