cocolino Napisano 7 Marca 2014 Napisano 7 Marca 2014 Mam dwa problemy z tymi hamulcami. Na początu zaznaczę tylko, że wczoraj kupiłem używany rower GT Transeo 2.0 z 2010 sprowadzony z Anglii i w nim są zamontowane te hamulce. Pierwszy, najważniejszy problem to siła hamowania. Gdzieś spotkałem się z opinią, że ten akurat model musi być dobrze "dotarty" aby działały w 100%. Prawda to ??? Nie wiem jaki jest aktualny stopień zaawansowania "doatrcia" ale jakoś ciężko mi po prostu w to uwierzyć, co oczywiście nie znaczy, że tak nie jest. Siła hamowania wygląda tak, że przedni jak zacisnę na maxa to mi nawet 1 cm tylnego koła nie podniesie a tylny hamulec jak zacisnę na maksa to nie wystarcza to, żeby całkowicie zablokować koło :/ W meridzie mojej żony v-ki za 50 zł mają 2x większą siłę niż moje nowe Tektro a w porównaniu do Avidów Elixir 5, które mam zamontowane w swoim drugim rowerze to Tektro mają może 20-30% siły Avidów. Być może problem jest w tym, że są zapowietrzone-da się to samemu bez żadnych urządzeń pomiarowych sprawidzić ??? Klocki pracuja równo od razu od momentu sciśnięcia klamki. Druga sprawa to nie wiem czy umyślnie czy nie producent zamienił klamki, tzn lewa bierze tył a prawa przód a przyzwyczajony jestem odwrotnie. Da się to zamienić ? Być może wynika to z faktu, że rower był sprowadzony z UK a tam jak wiadomo część rzeczy jest na odrót. Jeśli ktoś mógłby mi pomóc byłbym bardzo dźwięczny, zwłaszcza jeśli chodzi o problem wydajności.
Mod Team Puklus Napisano 7 Marca 2014 Mod Team Napisano 7 Marca 2014 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.