Skocz do zawartości

Accent Airplane vs Pathfinder vs Trackliner

gorzu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam, proszę o poradę, aktualnie składam nowe koła do roweru MTB, będą one przeważnie do jazdy drogą gdzie mógłbym pokonywać 'duże' odległości - aby nie stanowiło to problemu, ewentualnie czasami jakaś polna droga/leśna ścieżka - wypad w teren. Szukając obręczy natrafiłem na ofertę Accenta, który ma podobno całkiem niezłe obręcze jeżeli chodzi o stosunek jakość/cena, konkretnie modele: Airplane, Pathfinder i Trackliner. Jak zauważyłem różnią się one delikatnie wagą (+-10g), ale co mnie dużo bardziej interesuje szerokością wewnętrzną (Trackliner-17mm, Pathfinder-19, Airplane-20,5). Nie mogę się zdecydować, wszystkie mają całkiem dobre opinie, skłaniam się najbardziej w kierunku Airplain-ów, ale czy nie są za szerokie na szosę?Jednym słowem która z tych obręczy będzie wyborem optymalnym dla moich potrzeb?

I drugie pytanie: czy jest sens inwestowania w cieniowane szprychy do takich obręczy, czy wystarczą np. mające całkiem dobre opinie zwykłe Sapim Leader Black, ma to większe znaczenie? Będę wdzięczny za wprowadzenie w temat i za fachowe porady:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...