Skocz do zawartości

[Rower] Kross Level B4 czy Cube Analog

lookaszus

Rekomendowane odpowiedzi

Jest to mój pierwszy post, więc na wstępie chciał bym się przywitać. Piszę tu by zasięgnąć porady co do rowerów wymienionych w temacie. Szybuje się do zakupu nowego i w zasadzie mam dylemat między tymi dwoma modelami. Mam 200cm wzrostu i 108 kg wagi. Oba rowery wyposażeniem są zbliżone jednak mają różne amortyzatory. I tu rodzi się moje pytanie czy dla takiego dryblasa przy 29erze RosckShox xc28 nie będzie za słaby, znaczy czy za szybko go nie zajeżdżę przy 28 milimetrowych goleniach? A może w tej półce cenowej lepiej zainteresować się czymś innym? Mam nadzieję, że taki temat nie był wałkowany wiele razy (z szukajki skorzystałem, ale przeglądałem dość szybko), trochę się napaliłem a drugi raz nie chce kupić "bubla". Nie ukrywam, że chciał bym podjąć decyzję dość szybko gdyż pogoda zaczyna rozpieszczać.

Pozdrawiam

Długość nogi to jakieś 95cm. Roweru w 85% użuwam na asfalcie, reszta to las, szuter i ogólnie bezdroża. Wiem że polecany byłby rower crossowy, jednak mtb jedt wg. mnie bardziej wszechstronny i nie potrzebuję rozwijać dużych prędkości. Lubię też szum gum terenowych. Kwota jaką chcę przeznaczyć to 2500 zł.

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...