lookaszus Napisano 7 Marca 2014 Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Jest to mój pierwszy post, więc na wstępie chciał bym się przywitać. Piszę tu by zasięgnąć porady co do rowerów wymienionych w temacie. Szybuje się do zakupu nowego i w zasadzie mam dylemat między tymi dwoma modelami. Mam 200cm wzrostu i 108 kg wagi. Oba rowery wyposażeniem są zbliżone jednak mają różne amortyzatory. I tu rodzi się moje pytanie czy dla takiego dryblasa przy 29erze RosckShox xc28 nie będzie za słaby, znaczy czy za szybko go nie zajeżdżę przy 28 milimetrowych goleniach? A może w tej półce cenowej lepiej zainteresować się czymś innym? Mam nadzieję, że taki temat nie był wałkowany wiele razy (z szukajki skorzystałem, ale przeglądałem dość szybko), trochę się napaliłem a drugi raz nie chce kupić "bubla". Nie ukrywam, że chciał bym podjąć decyzję dość szybko gdyż pogoda zaczyna rozpieszczać. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 7 Marca 2014 Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 hej Jaką masz długość nogi ? I w jakiej cenie chcesz rower, oraz do jakich celów - bo to wiele warunkuje zajrzyj tutaj http://www.bike-discount.de/en/buy/attention-29-black-n-grey-10807 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lookaszus Napisano 8 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Długość nogi to jakieś 95cm. Roweru w 85% użuwam na asfalcie, reszta to las, szuter i ogólnie bezdroża. Wiem że polecany byłby rower crossowy, jednak mtb jedt wg. mnie bardziej wszechstronny i nie potrzebuję rozwijać dużych prędkości. Lubię też szum gum terenowych. Kwota jaką chcę przeznaczyć to 2500 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PjeseczeQ Napisano 9 Marca 2014 Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Kross ma DMC 100 kg - odpada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lookaszus Napisano 9 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Dzięki za info w sklepach rowerowych nikt nie wspomina o czymś takim jak DMC, to może zainteresować się Unibike EVO 29? Gdzieś na forum czytałem że tam jest 140kg DMC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lookaszus Napisano 18 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Mimo odradzania wybór padł na Krossa. Co do DMC wg. instrukcji 100kg obowiązuje przy wszystkich rowerach oprócz mtb, full, xc, przy których taka informacja nie widnieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi