jazem99 Napisano 7 Marca 2014 Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 WItam po raz kolejny i mam pytanie ponieważ pewna rzecz mnie zastanawia. Mianowicie zakupiłem szosę Triban 300 o rozmiarze 60 cm natomiast jeżeli mierzę ją centymetrem od środka suportu do końca rury podsiodełkowej to wychodzi 53,5 cm. Wieć w jaki sposób ten rozmiar ma 60 cm czy źle mierze czy należy to mierzyc inaczej??? Natomiast mam do sprzedanai taką stara kolarzówkę i wniej rozmiar od suportu do końca rury podiodełkowej wynosi 56 cm mimo iz wydaje sie być ona mniejsza (koła ma 650-32b) Więc jeżeli ktos może niech mi dokładnie wytłumaczy o co chodzi z tymi pomiarami??? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 7 Marca 2014 Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Rozmiar roweru szosowego nie jest równoznaczny z długością podsiodłówki (nawet w jednej firmie w różnych modelach podsiodłówki mają różną długość mimo takiego samego rozmiaru ramy), rozmiar oznacza po prostu wielkość ramy. Zmierz długość górnej rury od osi podsiodłówki do osi sterówki, zobaczymy jak to się ma do rozmiaru twojej ramy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 8 Marca 2014 Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 kopalnia wiedzy: [rama] Jak Dobrać Rozmiar Ramy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 8 Marca 2014 Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Rama już kupiona i dobór nie jest problemem, chodzi o kwestię zależności - długość podsiodłówki a rozmiar . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.