Skocz do zawartości

Odzież rowerowa x-bionic

Shmitt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam do uzytkowników pytanie odnośnie odzieży na nadchodzący sezon letni. Jestem raczej rowerzystą szosowym niż górskim, wolę połykać kilometry asfaltu, względnie dróg utwardzonych niż wertepy.. Moje pytanie dotyczy odzieży X-bionic, czy ktoś z Was używa jej?

tutaj przykładowo podaję link:

http://www.rosebikes.pl/article/x-bionic-set-jersey--bib-tights--socks-effektor/aid:646642

Znam tą firmę z produkcji odzieży termicznej, a jak wygląda sprawa ze stricte rowerowymi ciuchami?? Będę wdzięczny za porady, opinie na ten temat.

Napisano

W Polsce jest paru sprzedawców produktów tej firmy, są nawet w stanie sprowadzić rowerówkę ale tylko na zamówienie - w ofercie stałej brak.

1600 zł za zestawik to nie jest okazja, więc wątpię żebyś znalazł jakiś posiadaczy :)

Pozostaje wyguglować opinie na stronach niemieckich - kiedyś znalazłem takowe na temat kurtek przeciwdeszczowych. 

Napisano

W Polsce jest paru sprzedawców produktów tej firmy, są nawet w stanie sprowadzić rowerówkę ale tylko na zamówienie - w ofercie stałej brak.

1600 zł za zestawik to nie jest okazja, więc wątpię żebyś znalazł jakiś posiadaczy :)

Pozostaje wyguglować opinie na stronach niemieckich - kiedyś znalazłem takowe na temat kurtek przeciwdeszczowych. 

Owszem szukałem na internecie informacji, opinii na temat różnego rodzaju spodenek,koszulek. Co do ceny to wiadomo, że nie jest to tania odzież, a okazje zawsze znajdzie się jak się poszuka, ten link był tylko przykładowy. W Polsce praktycznie nikt nie ma tego asortymentu, tylko na zamówienie, ale i tak będzie trzeba przymierzyć zamawiając dwa rozmiary a kupując jeden. Moje pytanie jest skierowane do polskich użytkowników, Czy ktoś z Was miał okazję próbować.

wpisuję się jeszcze raz, ponieważ wcześniej nie można było odpowiedzieć.

Z tego co czytałem wiem, że radiactor oraz accumulator posiadasz, zastanawiałeś się nad kurtką przeciwdeszczową evo z charakterystyczną ramą na plecach (kolor czarny i pomarańczowy ) w końcu kupiłeś?

Napisano

Nie, ponieważ jak napisałem sklepy mają odzież tej firmy ale nie mają kolekcji typowo rowerowej - ciuchy z tej kategorii mogą jedynie ściągnąć na zamówienie. 

Opinie na temat kurtek znalazłem, jednak opiniodawcy pisali wyraźnie że rozmiarówka jest trochę nieciekawa - przeważnie rozmijali się przynajmniej jeden rozmiar - zamiast M powinni byli mieć L lub XL itd - ja używam naczęściej odzieży w rozmiarze L więc konieczność zamówienia rozmiaru XXL była trochę wątpliwa.

Radiactora mam w rozmiarze XL i jest dla mnie na styk - ale ma to być koszulka także o funkcji kompresyjnej więc właściwie jest tak jak powinno; zimową wersję kupiłem w rozmiarze XL i jest lepiej bo jednak wolę nie aż tak przylegające rzeczy.

Kurtka byłaby jeszcze większym znakiem zapytania - ponieważ jest wykonana z materiału który się nie poddaje - przy przylegających rękawach czy ciasno skrojonym korpusie mógłbym mieć problem ze zmieszczeniem się - tak miałem np z kurtką Jeantexa - przy koszulce z długim rękawem w moim rozmiarze miałem problem ze zginaniem ramion w łokciach. 

Zastanawiałem się nad spodenkami kolarskimi - tu też nie byłem pewien co z rozmiarem - w pracy testowałem różne np z Nalini czy Endury i bardzo często rozrzut rozmiarowy był duży w stosunku do odzieży cywilnej - niejednokrotnie dwa czy nawet trzy rozmiary. 

Wydaje mi się że w dużych miastach powinny być sklepy, które sprzedają X-bionica - przynajmniej z kolekcji trekkingowej/turystycznej - może są w stanie załatwić także coś rowerowego na zamówienie.

Rose ma już ofertę na Polskę - najprawdopodobniej możesz zamówić i bez problemu odesłać jeśli nie byłoby ok. Nie wiem jak wygląda kwestia zwrotu pieniędzy, na pewno można wymienić rozmiary - przy czym musisz liczyć się z kosztami przesyłek w obie strony. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...