Skocz do zawartości

[przerzytka tył] naciaganie sprężyny

PanAdam

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam chciałbym odżywić przerzutkę a właściwie jedną ze sprężyn wskazaną na zdjęciu gdyż prawie w ogóle nie ściąga a zostaje w miejscu w którym odegnę wózek bo chyba tak się ta część nazywa mam pytanie czy da się w jakiś sposób naciągnąć tę przerzutkę bu jeszcze troszkę posłużyła bo na rower mam ograniczony budżet dziekuję!

post-172137-0-28822100-1394132977_thumb.jpg

Napisano

Opcje są takie:

- brudne, suche, zardzewiale zawiasy przerzutki

- brudne linki i pancerze.

- obie do kupy

Na zawiasy (poruszaj przerzutka by je znaleźć) kap olej do łańcucha i ruszają cały czas, jest szansa że przerzutka ruszy.

Napisano

Więc przerzutkę zdjołem zdjąłem, więc pancerze wyeliminujmy, zawiasy właśnie nasmarowałem więc odrzućmy.

Napisano

Smaruj olejem nie smarem - lepiej penetruje - i cały czas ruszaj. Musi sie zatrzeć rdza i wypłynąć z nadmiarem oleju.

No chyba że sprężyny pękniętą to wtedy lipa.

Napisano

Tę przerzutkę rozbiera są byle śrubokrętem, więc nie ma się co bawić w cudowanie i rozbierz ją na części.

Wytrzyj całą rdze, nasmaruj sprężynę i zawiasy smarem stałym i złóż - będzie jak nowa :thumbsup: Chyba, że pękła sprężyna, ale wątpię...

Napisano

sprężyna nie pękła juto ją rozbiore i naoliwie czy nasparuje dziki wielkie za pomoc a na noc zostawie w oleju po praktykach jutro poinformuje was o tym co sie urodziło

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...