PanAdam Napisano 6 Marca 2014 Napisano 6 Marca 2014 Witam chciałbym odżywić przerzutkę a właściwie jedną ze sprężyn wskazaną na zdjęciu gdyż prawie w ogóle nie ściąga a zostaje w miejscu w którym odegnę wózek bo chyba tak się ta część nazywa mam pytanie czy da się w jakiś sposób naciągnąć tę przerzutkę bu jeszcze troszkę posłużyła bo na rower mam ograniczony budżet dziekuję!
Jaca911 Napisano 6 Marca 2014 Napisano 6 Marca 2014 Opcje są takie: - brudne, suche, zardzewiale zawiasy przerzutki - brudne linki i pancerze. - obie do kupy Na zawiasy (poruszaj przerzutka by je znaleźć) kap olej do łańcucha i ruszają cały czas, jest szansa że przerzutka ruszy.
PanAdam Napisano 6 Marca 2014 Autor Napisano 6 Marca 2014 Więc przerzutkę zdjołem zdjąłem, więc pancerze wyeliminujmy, zawiasy właśnie nasmarowałem więc odrzućmy.
Jaca911 Napisano 6 Marca 2014 Napisano 6 Marca 2014 Smaruj olejem nie smarem - lepiej penetruje - i cały czas ruszaj. Musi sie zatrzeć rdza i wypłynąć z nadmiarem oleju. No chyba że sprężyny pękniętą to wtedy lipa.
PanAdam Napisano 6 Marca 2014 Autor Napisano 6 Marca 2014 dobra zaraz biore jakiś dobry olej ale naprawde dobry i bede tarł zaraz poinformuje o efektach
seraph Napisano 6 Marca 2014 Napisano 6 Marca 2014 Tę przerzutkę rozbiera są byle śrubokrętem, więc nie ma się co bawić w cudowanie i rozbierz ją na części. Wytrzyj całą rdze, nasmaruj sprężynę i zawiasy smarem stałym i złóż - będzie jak nowa Chyba, że pękła sprężyna, ale wątpię...
PanAdam Napisano 6 Marca 2014 Autor Napisano 6 Marca 2014 sprężyna nie pękła juto ją rozbiore i naoliwie czy nasparuje dziki wielkie za pomoc a na noc zostawie w oleju po praktykach jutro poinformuje was o tym co sie urodziło
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.