marrcin Napisano 6 Marca 2014 Napisano 6 Marca 2014 Witam, chcę kupić licznik dla 7 letniego syna , teraz ma jakiegoś Kellysa ale zatrzask w nim to porażka , za każdym razem co go lekko trąci wypada . Myślę nad Sigmą bo sam taki posiadam, model 16.12 ale trochę za drogi dla dziecka, chcę żeby tak samo był przekręcany przy montażu i posiadał potrzymanie pamięci przy wymianie baterii. Jakiś niższy model BC 1200? Nie wiem czy ma to czego szukam
robertrobert1 Napisano 6 Marca 2014 Napisano 6 Marca 2014 Moim zdaniem to nie ma sensu profesjonalnego licznika zakładać tylko najlepiej jakiś badziew. Syn i tak będzie się cieszył, że ma ów gadżet a i tak żadnych danych z niego nie będzie czerpać.
marrcin Napisano 6 Marca 2014 Autor Napisano 6 Marca 2014 tylko mi chodzi o to mocowanie najbardziej . Ten Kellys w każdej chwili wypadnie a syn jak to dziecko nawet się nie zorientuje.
zekker Napisano 6 Marca 2014 Napisano 6 Marca 2014 Może da się któryś z pomysłów zastosować: http://www.forumrowerowe.org/topic/143286-licznik-jak-zabezpieczyc-licznik-sigma-przed-zgubieniem/
MokryxD Napisano 6 Marca 2014 Napisano 6 Marca 2014 I tak pewnie syn bardziej jest zadowolony z samego faktu posiadania licznika, jak widzy płynącej z jego posiadania. Dla mnie najlepiej tani licznik Sigma BC 509 lub Sigma BC 5.12/8.12.
tobo Napisano 6 Marca 2014 Napisano 6 Marca 2014 http://www.bontrager.com/model/11077 Nie wiem jaka jest cena tego licznika w Polsce (34 dolary) ale uważam że byłby - jeśli jesteś ewentualnie zdecydowany na taki wydatek jak BC 16.12 - dobrym pomysłem dla dziecka. Obsługa wszystkich funkcji jednym przyciskiem; licznik jest wyjmowany z gumowej obudowy - dobre zabezpieczenie przed urazami mechanicznymi. Zapinany naciągliwą gumką, która jest częścią obudowy. Bezprzewodowy.
Sansei6 Napisano 7 Marca 2014 Napisano 7 Marca 2014 Ja się tylko zastanawiam, czy dziecko w tym wieku będzie potrafiło skupić się na drodze i na liczniku, czy nie za dużo uwagi będzie poświęcało patrzeniu na licznik, a nie na to co się dzieje... sam bym chciał kupić swemu, ale jeszcze się waham ....
Piter233 Napisano 7 Marca 2014 Napisano 7 Marca 2014 Proponuję najtańszy, biedronkowy. Kupiłem za 16 zł i ma wszystkie potrzebne funkcje - prędkość aktualna, średnia, max, czas jazdy, ogólny dystans i zegarek. Mocowanie szynowe, czyli zgubienie go jest praktycznie niemożliwe. No i jak syn go skasuje to nie będziesz żałował że kilkadziesiąt złotych się poszło...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.