Skocz do zawartości

[rower] pomoc w wyborze crossa

nwa123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Planuje zakupić pierwszy rower z prawdziwego zdarzenia. Chciałbym zakupic najlpiej używany rower w przedziale 1200-1500 PLN. Chcialbym prosic o porade co do zakupu. Rower potrzebny bedzie do jazdy po mieście (asfalt) ok. 70-80% + reszta po lesnych scieżach, ew. w terenie. Mam 193 cm wzrostyu i ok 103kg. Z tego co sie orientowałem i co mi doradzali, potrzebna jest mi rama XL / 21 lub 23 cale ( dokłdnie tego nie wiem). Stworzylem liste rowerów które powinny mi pasowac, oto lista rowerów :

1. Scott sportster (rózne modele 50, 40 , 30.... - nie wiem który bytłby dla mnie odpowiedni

2. Unibike crossfire GTS

3. Mbike Crosser Sx lub RX (nie wiem który bardziej sie nada)

4. Romet RX 500

5. Kross evado 2 (lub inne modele)

6. CTM Bora 2 ( lub inne modele)

7 Kross Seto

8. Corratec X-vert

Kolejnośc przypadkowa. Moze w tym przedziael cenowym sa jakies rowery godne uwagi, które pominąłem. Prosze o propozycje i pomoc. Jesli trzeba podam wiecej potrzebnym informacji potrzebnych przy doborze sprzetu.  Dzieki i pozdrawiam

Napisano

Myslałem jeszce nad Kands Maestro, ale max rama to 21 cali a ja potrzebuje 23 cale. Kross'y odpadaj równiez ze wzgledu na moja wage powyzje 100kg.

Napisano

Ważę niestety powyżej 100kg i właśnie kupiłem Krossa Evado 5.0. Podobno jego udźwig to 100kg.

Jeżdżę dość dużo i jak na razie ( odpukać) nic złego się nie dzieje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...