Skocz do zawartości

[koła] autopompowanie-gadżet

render

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jakie jest Wasze zdanie czy to dobry pomysł czy zbędny bezużyteczny bajer?

Proponowane przez Adaptrac rozwiązanie to zestaw umożliwiający zmianę ciśnienia w kołach bez schodzenia z roweru i przerywania jazdy. W skład zestawu wchodzi zbiornik ze sprężonym powietrzem, umieszczony np. w miejscu bidonu, z wężykami doprowadzającymi powietrze do specjalnych piast

http://gadzetomania.pl/2012/04/18/jak-zmienic-cisnienie-w-oponach-roweru-podczas-jazdy-adaptrac-ma-rozwiazanie

Napisano

Żeby był dla snobów musiałbyś znać cenę.

I pytanie: czy snob w Polsce i snob w USA to ta sama osoba?

To trochę jak z czyimś zapytaniem na forum czy warto kupić dany rower a odpowiedzi skupiają się na bezsensowności wydania takiej kwoty.

Problem dla zainteresowanych to bycie skazanym na np piasty tego producenta plus dodatkowe graty uwieszone na rowerze.

Napisano

Jeżeli chodzi o funkcje gadżetu to naprawdę super pomysł. Sam bym go używał, ponieważ, aby dojechać do najbliższego terenu muszę przebyć spory kawałek asfaltami, więc mógłbym sobie na ten kawałek wbić większe ciśnienie, a potem spuścić.

Z drugiej strony rozwiązanie techniczne kompletnie bez perspektyw. Po pierwsze waga (690gr + waga sprężonego powietrza), po drugie potrzeba posiadania specjalnych piast, po trzecie zabiera miejsce na bidon.

Podsumowując, pomysł świetny, ale nie ma przy dzisiejszej technologii możliwości wykonania go w sposób sensowny.

Napisano

Dla mnie gadżet trąca bezsensem, chociażby z faktu, że ma ograniczoną ilość użyć. Kompresor to byłaby zupełnie inna historia, tylko że masa zabiłaby pomysł.

Napisano

Dokładając kompresorek do kół coś jak dynamo, można jechać na przebitej dętce :D

:thumbsup: :thumbsup:  Taki od lodówki można by rozbebeszyć i na paseczku np: z korby zasilany :laugh: . Miałem takie coś lata temu do akwarium zmontowane ;)

A tak na poważnie dla snobów czy nie na razie przy gabarytach tego pomysłu to tylko mało funkcjonalny gadżet.

Napisano

Sam bym go używał, ponieważ, aby dojechać do najbliższego terenu muszę przebyć spory kawałek asfaltami, więc mógłbym sobie na ten kawałek wbić większe ciśnienie, a potem spuścić.

No tak teraz nie masz takiej możliwości. Przecież pompki ręczne nie istnieją. Takie cuda to tylko z tym urządzeniem.

Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalka

Napisano

No tak teraz nie masz takiej możliwości. Przecież pompki ręczne nie istnieją. Takie cuda to tylko z tym urządzeniem.

Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalka

Przecież można opuszczać sztycę - to tylko jeden ruch dźwigną od zacisku i masz manualnego myk-myka. To dlaczego tylu ludzi wydaje qupę kasy i dorzuca setki gramów do rowerów? :)

Napisano

To dlaczego tylu ludzi wydaje qupę kasy i dorzuca setki gramów do rowerów?

O to zapytaj ich. Odpowiedź pewnie brzmi dla wygody. Bo zaoszczędzenie czasu 1min. by to zrobić dla mnie mija się z celem przy wycieczce kilku godzinnej. Tak samo jest z tym pompowaniem. Ruszam z domu to prędzej sobie dobiję wyższe ciśnienie dojadę na miejsce spuszczam, wracam dobijam ile trwa dopompowanie koła? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...