dix328 Napisano 5 Marca 2014 Napisano 5 Marca 2014 WItam, mam pytanie odnosnie ramy, posiadam takiego felta jak na zdjeciu, posiada on rame 17,5". Mam mozliwosc kupienia od kolegi ramy FELT RXC Team za 350 zl, tez 17,5". Ma ona jakies jedno wgniecenie w podobno bezpiecznym miejscu. Nie moge nigdzie znalezc informacji odnosnie wagi mojej, chcialbym dowiedziec sie ile zejdzie sie na wadze (widelec tez bedzie wymieniany, prawdopodobnie Reba), ale o to pytalem w innym dziale. Chodzi mi o porownanie tych dwoch ram, ile wazy moja, ile ta kolegi, czy bezpieczne sa te carbonowe widelki? Waze 90 kg (w planach 80), ale nie zrzuce w ciagu tygodnia, wiec ramka troche posmiga pod 90 kg. I ogolnie czy oplaca sie za taki pieniadz, zwazajac na fakt, ze gdzies tam jest jakies male wgniecenie. Z gory dzieki, pozdrawiam
Rulez Napisano 5 Marca 2014 Napisano 5 Marca 2014 Mogę ci napisać, że mój RXC Team z 2008, z rurek Easton Scandium waży w rozm 19 1360 gr.
dix328 Napisano 5 Marca 2014 Autor Napisano 5 Marca 2014 Dzieki za szybkie odpowiedzi Jego ramke to moge sobie w sumie zwazyc, bo lezy rozebrana. Chodzi mi bardziej o moja wage i ta rame, o te carbonowe widelki (laczenie z alu), a to ile wazy moja, felt nie ma jakiejs bazy danych? I czy warto za taka kase, jesli ma wgniotke
Rulez Napisano 5 Marca 2014 Napisano 5 Marca 2014 Nie wiem czy warto, z jednej strony wgniot, z drugiej ta rama już trochę ma, pracuje na połączeniu alu/karbon, nikt nie wie na ile jest wypracowana.
dix328 Napisano 5 Marca 2014 Autor Napisano 5 Marca 2014 Wlasnie boje sie o to polaczenie, ze ze wzgledu na przebieg/wiek + moj ciezar po prostu sie rozklei, bo rozumiem, ze jest w jakis sposob klejone? I wtedy kaplica, bo sie nie naprawi. Z drugiej strony jesli mialbym na tym ugrac 300-400g to nie wiem czy gra warta swieczki... a z trzeciej, 350zl to nie jakis wielki pieniadz, bylo kilka aukcji na ebay'u z moja rama, ale nikt nie raczyl podac jej wagi, felt tez milczy, a nikt z uzytkownikow jej nie wazyl, przynajmniej ja nie trafilem szukajac. Chyba znalazlem ;D moja rama wazy 2100g ze sterami i hakiem przerzutki, a ten RXC 1580 z pancerzami i sterami ROCON oraz zaciskiem sztycy, wiec troche jest lzej, za to felt q920, ktory z wygladu ma taka sama rame, podobno wazy ona 1665g
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.