Skocz do zawartości

[maraton] 24-godzinny maraton - 2much4you

Rekomendowane odpowiedzi

logo_header.png

www.2much4you.de

2much4you - 24-godzinny maraton w Niemczech

Tegoroczna edycja tego wyścigu odbędzie się na początku lipca w okolicach Zittau, a więc przy polskiej granicy. 

Wszystkie zasady są opisane na stronie internetowej, z tego co wiem, a niezbyt znam niemiecki, to startuje się w drużynach i wygra ta, która w ciągu 24h przejedzie najwięcej kilometrów. 

hoehenprofil_area_24_2much4you.jpg

hoehenprofil_2_area_24_2much4you.jpg

Na YouTube jest sporo relacji z poprzednich lat. Ja sobie nie wyobrażam tyle czasu jechać jedną pętlę. Nie wiem jaki sposób na to ludzie mają, puszczają sobie jakąś muzykę czy co? :-) Kilka godzin jedzie się jeszcze w nocy, z latarkami, to już w ogóle wyzwanie.

Tutaj jeden z filmików, oczywiście po niemiecku :P

• Mod Team

Po 5h jesteś już tak zaznajomiony z trasą, że jedziesz ja na pamięć i wbrew pozorom masz lepsze czasy niż na starcie jak byłeś wypoczęty

Po 10h powoli tracisz siły

Po 15h jazda na pamięć już nie do końca się sprawdza, bo wyłączając większość zmysłów zaczynasz się gubić w tym wszystkim.

Fajna przygoda ;) Nie wiem czy bym się porwał drugi raz na 24h maraton, a już na pewno nie na takiej wymagającej trasie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...