Hogg Napisano 5 Marca 2014 Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Cześć, niedawno nabyłem ramę szosową z tytanu. Planuję na jej bazie złożyć jeszcze jeden rower, w tym przypadku taki pomykacz (może ostre) na dojazdy do pracy i w ogóle... co się ma marnować w garażu;) Rama wymaga jednak malowania i tu pytanie: w jaki sposób usunąć oryginalną farbę? Czy piaskowanie itd wchodzi w grę? Nic się nie uszkodzi? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Można usuwać mechanicznie, papierem, chemicznie, stosując odpowiednie preparaty i piaskować także można, z tym że piaskowanie pozostawia dość porowata powierzchnię, ale szkiełkowanie czy orzeszkowanie ... specjalista powinien sie orientować czym to zrobić najlepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 6 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Nigdy nie zrozumiem malowania tytanowych ram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 6 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 To tak jak by na Damie z łasiczką walnąć graffiti.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hogg Napisano 6 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Albo w centrum miasta pośród zabytkowej architektury wybudować np. wielką, stalową konstrukcję... Upsss... Chyba coś takiego stoi w Paryżu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 9 Marca 2014 Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Ona była malowana wcześniej? jeżeli tak to czy na mokro czy proszkowo? jest bardzo porysowana? Jaki efekt chciał byś uzyskać? idealnie gładką powierzchnię i jakieś wzory - wyszlifuj ręcznie papierem ściernym i pomaluj pistoletem - drogo i czasochłonne. porowata powierzchnia (coś jak skórka mandarynki) i jeden kolor - szkiełkowanie i proszkowo -taniej i szybciej. Sam jestem na etapie malowania ramy, a dokładnie to mam już za sobą ponad 6 godzin z papierem ściernym w ręce i jeszcze nie skończyłem szlifować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 9 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Malować tytan? Po jaki wuj????? Wyszkiełkować/wyorzeszkować i bedzie ładniutka satyna... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 9 Marca 2014 Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Jeśli chcesz gołą to dodatkowo można przejechać rurki (po obwodzie, nie wzdłuż) drobną gąbka ścierną, żeby usunąć porowatość po szkiełkowaniu. Taki niby efekt szczotkowania, przy stali się sprawdza nie wiem jak z ti. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hogg Napisano 9 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Korci mnie coraz bardziej taka "goła" rama. Już widzę naturalny ti i do tego brązowe (w miodowy np. odcień) siodełko i owijkę na kierę. Singiel jak się patrzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.