konoo Napisano 5 Marca 2014 Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Dziś w moich tektro wymieniłem klocki z przodu, jako że w sklepie nie mieli nic z polecanych forumowych klocków. Sprzedawca zaoferował mi klocki versah bp-016d Klocki założyłem, tarcze przetarłem z lekka papierem wodnym 1000 bo trochę syfu było. I tak powiem nic nie wyszło , przy mocniejszym hamowaniu przednie koło lata tył przód jak cholera. Z kołem, piastą i resztą jest wszystko ok Te objawy pojawiły się zaraz po zmianie klocków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konoo Napisano 6 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Dziś jeszcze raz wyczyścilem tarczę, przejrzałem wszystko. Niestety bicie dalej występuje i to takie jak cholera, właściwie to nie bicie to nap....la jak cholera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbaranek Napisano 6 Marca 2014 Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 skoro nie bylo przed wymiana a jest po wymianie to musi byc wina klockow. Moze na chwile przeloz klocki z tylu i zobaczysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Tez mi sie tak zdaje, kocki są jakieś kiepskie ... wpadają w rezonans z tarczą i sie telepie. Może sie dotrą ale ja bym poszedł oddać klocki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbaranek Napisano 6 Marca 2014 Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Watpie czy jakikolwiek sklep przyjmie klocki, ktore nie sa uszkodzone mechanicznie jako nowe. Trzeba przezalowac zakup "no name" i kupic jeszcze raz cos polecanego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 6 Marca 2014 Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Klocki mogą bić ponieważ one nie są przymocowane do zacisku na stałe i jest luz pomiędzy zaciskiem a klockami, prawdopodobnie zamienniki mają ciut większy luz/są ciut mniejsze. W m615 jest luz w zacisku przy seryjnie montowanych klockach i tak już jest. w praktyce róznicy nie ma. Problem natury estetycznej/stojakowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konoo Napisano 6 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Zmieniłem miejscami przód z tyłem i bez problemów, nie wiem czemu ale działa aż miło. No jeszcze tylko jakoś ustawić tą cholerną przerzutkę z przodu (dwa dni się męczę) i będę zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.