makaron Napisano 7 Czerwca 2006 Napisano 7 Czerwca 2006 Hell'joł!! potrzebuję pilnej i szybkiej porady!!! po dzisiejszej jeździe w błocie w moim supporcie pojawiły się dziwne trzaski i piski ( piasek się dostał do środka) ja kmocniej depne to czuję że coś trze w środku dodam że mam suport shimano taki za 30 plnów :!!: chyba się rozszczelnił albo coś i teraz pytanie - lepiej kupic nowy suport czy spróbowac go rozebra i przeczyści ( nie wiem czy to w ogóle mozliwe ) Jeżeli radzicie zakup nowego to może jakieś propozycje??tak do 50 plnów
makaron Napisano 7 Czerwca 2006 Autor Napisano 7 Czerwca 2006 a ile ten suport juz przezyl ? kilometrówki niestestety Ci nie podam:) ale mam go od 1.5 roku, jezdzę przewaznie po lasach i małych górkach...dużo wycierpiał bo i ja dużo ważę może faktycznie jest juz do wymiany...jakies prop co do nowego??
witt2 Napisano 7 Czerwca 2006 Napisano 7 Czerwca 2006 supoert to wydatek niezbyt dży jeślimówimy o suportach na kwadrat .ja małemkinexa z wydrążoną osia za jakieś60-70 PLN i zrobiłem nanim z 8 tys km i jest ok i jeszcze pośmigam na nim zimą !!
Schwefel Napisano 7 Czerwca 2006 Napisano 7 Czerwca 2006 Bierz kinexa na maszynach i zapomnij o suporcie na najbliższe 2 lata http://www.allegro.pl/item108172704_wklad_...osc_od_ss_.html
witt2 Napisano 7 Czerwca 2006 Napisano 7 Czerwca 2006 no zgadzam sie takiego mam tylkoze za niego w sklepie dałem 60 PLNz małym kawałkiem alete suporty są ok i dają rade.
stefe Napisano 8 Czerwca 2006 Napisano 8 Czerwca 2006 też myślę, ze naprawa takiego elementu jest bez sensu... na swoim suporcie takim za chyba 17 złotych... nawet nie wiem co to jest przejechałem w tym i poprzednim sezonie ponad 9000 km. więc cena niska jak za tyle km... jak na razie nie zanosi się żeby coś miało się zepsuć.
fokus Napisano 8 Czerwca 2006 Napisano 8 Czerwca 2006 Wczoraj przerabiałem to samo. Chłopaki w fabryce GF'a się postarali, tyle że kulki się posypały w łożyskach i suport do wymiany. A wytrzymał 5 lat/ok. 5000km W każdym razie KUPUJ NOWY!
Pawciu Napisano 8 Czerwca 2006 Napisano 8 Czerwca 2006 mialem juz 3 kinexy na kwadrat, i powiem ze sa bardzo dobre i szczerze polecam, ostatnio wymienialem suport wraz z rama i doszly mnie sluchy ze modus ma cos ciekawego w ofercie, ze suport byl wyjatkowo tani pokusilem sie. co prawda jezdze na nim dopiero 2 tydzien ale jak do tej pory sprawuje sie ok A oto i on jak mozesz miec nowy suport za niecale 30 zl to nie rozumiem jaki jest sens babrac sie w starym i chocbys nawet go naprawil to niewiadomo czy po tygodniu to samo sie nie stanie Polecac tego modusa nie bede bo zbyt krutko na nim jezdze ale kinexa z czystym sumieniem moge polecic
Hassasin Napisano 10 Czerwca 2006 Napisano 10 Czerwca 2006 Taka sytuacja może zaistnieć w dwuch przypadkach;) Po pierwsze sprawdz czy nie poluzowały ci sie śrubki trzymające ramiona. Druga to jest właśnie wilgoć ja taką sytuacje miałem kilka lat temu jako laik- podczasz konserwacji psiknąłem do suportu WD40 ... Piski przeszły po kilku dnaich inetnsywnej jazdy...kiedy wrociły za drugim razem zmieniłem suport (juz na octalink) i co za tym idzie korbe... Jestem zadowlony jest to niebo a ziemia w porównaniu z suportem na kwadrat...Polecam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.