nikunisia Napisano 5 Marca 2014 Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Witam Chcialabym zamienic hamulec tarczowy mechaniczny na hydrauliczny. Zdecydowalam sie na Avid Juicy 3 lub 5. Obecnie mam w rowerze hamulec Tektro Novela 160mm. Widze ze manetki w tych hamulcach sa troche inne, jak wnioskuje to przez pojemnik na olej. Nie wiem czy przy zmianie manetki bedzie mi pasowala przerzutka. Prosze o rade.Tak wyglada obecnie moj rower z hamulcem mechanicznym:A tak wyglada manetka hamulca Avid. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 5 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Masz klamkomanetkę więc będzie kicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikunisia Napisano 5 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Czyli nie mam zadnych szans czy musze cos jeszcze zmienic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweloko Napisano 5 Marca 2014 Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Będziesz musiała jeszcze zmienić obecną klamkomanetkę na zwykłą manetkę do przerzutki. Ponieważ obecnie masz na 2 w 1, a hamulec hydrauliczny ma inne klamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikunisia Napisano 5 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Moglbys mi polecic jakas manetke do przerzutki czy jak mam dobrac odpowiednia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 5 Marca 2014 Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Na przykład taka: http://allegro.pl/manetka-shimano-acera-m360-8-rzedow-prawa-i3943831178.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikunisia Napisano 5 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Dziekuje Wam za pomoc, teraz juz wszystko wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 5 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Po taniości można z tego co masz zdemontować klamkę hamulca i zostaje dosyć duża manetka. Nie wiem jak z pojemnością kierownicy w takim przypadku i czy nie będzie kolizji z klamką hamulca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Mój kolega niegdyś, kiedy smoki dziewicami sie żywiły, ciął klamkomanetke ... nie jest to specjalnie estetyce rozwiązanie. Samo zdemontowanie klamki mogło by pomóc jednak wymiana manetki jest najlepsza opcją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikunisia Napisano 7 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Moj rower ma niecaly rok, chcialabym aby wygladal estetycznie. kilka miesiecy z tego okresu byly stracone, bo w serwisie na 1 przegladzie zlamali mi zacisk, wymienili na jakas firme krzak, w ogole sie nie przyznali a rower prawie nie hamowal, gdy sie zorientowalam czyli na nastepny dzien to 4 miesiace czekalam az sciagna dla mnie poprawny hamulec. Wydaje mi sie ze gdy rower mial oryginalny hamulec hamowal lepiej, zmienili mi tez wtedy cala linke i klocki, ale niestety nie znam sie na tyle aby wiedziec czy linka i klocki w mechanicznym hamulcu maja znaczenie w jakosci hamowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Skoro złamali zacisk to nie chce wiedzieć co oni tam obili ... nie odwiedzaj ich więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi