kalinowski5 Napisano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Czy to normalne że podczas np. zjazdu z krawężnika przerzutka uderza w tylną część ramy (zaznaczone na zdjęciu)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 tak, normalna we wszystkich shimano. nawet w xtr. jezeli masz nowy rower, to prawdopodobnie masz ciut za dlugi lancuch. skrocenie go moze zniwelowac tluczenie, jednak nie wyeliminuje go ostatecznie. kup sobie oslonke neoprenowa na tylny trojkat. http://www.allegro.pl/item107037447_oslona...thor_nowa_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 mozesz rowniez uzyc starej detki lub opony ( kawalka opony ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras Napisano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 tak, normalna we wszystkich shimano. nawet w xtr. hym, mój XT tak nie ma, sprawdzałem i niema takiej morzliwości, poprostu dokręciłem śrubkę która znajduke się zaraz przy haku ramy. W tym Turney-u którt jest na zdjęciu ta śrubka powinna być przy tym czarnym haku przerzutki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 jesli ja dokreciles to oddaliles koleczko naprowadzajace od kasety co powoduje szybsze jej jak i lancucha zuzycie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras Napisano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 no na maxa nie wkręciłem, zostawiłem 3.5 obrotou a co sie tyczy kasety i łańcucha, to nic na wieki niema Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YogiSC Napisano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 ten model tak ma >>> shimano ale zalezy to tez od konstrukcji ramy. ja mam przymocowany elastomer w miejscu gdzie przerzutka wali o rame Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DENI Napisano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 w lx'ie tak mialem w saincie tak nie mam w x.9 tak nie mam kumple w xt tak nie mieli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabo Napisano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 przyklej tam cokolwiek i sie nie przejmuj. Niekoniecznie musi to być firmowa osłona za niewiadomo jaka kase... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YogiSC Napisano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 w lx'ie tak mialem w saincie tak nie mam w x.9 tak nie mam kumple w xt tak nie mieli to napisz teraz ze wszyscy jezdzili na TAKIEJ SAMEJ ramie mi sora nawala w obecnej ramie a w poprzedniej tanszej 4 razy bylo OK nic nie nawalalo nic nie stukalo nic sie nie @#$%^& od przerzutki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 mnie tam nigdy nie walila przezyta a u kolegi moze dlatego wali ze ta przezuta jest mega wielka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qba888 Napisano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 A takiej przerzutce może się coś od tego stać? Bo wystarczy, że spróbuje wskoczyć na krawężnik (bunnyhop?), a tu słysze z tyłu taki niemiłosierny dźwięk walenia przerzutki, że odechciewa mi się wszelkich skoków... I mam jeszcze takie jedno głupie pytanie a nie chciałbym z jego powodu zakładać nowego tematu - czy mogło się coś rozregulować w przerzutce gdy zmieniałem dętkę, to znaczy przy zdejmowaniu lub zakładaniu koła? Bo odkąd to zrobiłem, cały czas coś klekocze / szeleści, nie wiem jak ten dźwięk określić, w każdym razie im szybciej ruszam łańcuchem tym głośniej go słychać, niezależnie od biegu... Przecież chyba nie mogłem czegoś źle założyć, no bo niby czego... Strasznie mnie to denerwuje, efekt nie jest co prawda taki jak na makrokeszach, ale i tak to słychać Ma ktos jakiś pomysł? Aha, i jeszcze została mi taka sprężynka czarna po założeniu koła, druga taka sama jest w tej śrubie do przykręcania koła (chociarz w sumie nie wiem po co ona tam jest?), a ta nie wiem do czego mogła być... Chyba to nie przez nią (a raczej jej brak)? Pomóżcie plis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fokus Napisano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 Aha, i jeszcze została mi taka sprężynka czarna po założeniu koła, druga taka sama jest w tej śrubie do przykręcania koła (chociarz w sumie nie wiem po co ona tam jest?), a ta nie wiem do czego mogła być... Chyba to nie przez nią (a raczej jej brak)? Pomóżcie plis Podejrzewam, że odgłosów nie powoduje brak sprężynki. Ta sprężynka występuje w ilości 2 sztuk - po jednej przy nakrętkach zaciskowych koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.