Skocz do zawartości

[śruby do mostka] Twardość śrub do mostków

BialyMadball

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dopiero co się zarejestrowałem na tym forum, więc z góry przepraszam jeśli napisałem to w złej kategorii (duuuużo tego). 

"Bawię" się jakiś czas w downhill i po dwurocznej przerwie złożyłem nowy rower (Intense Socom + Boxxer RC 2012). Z uwagi na to, że kupiłem Boxxera pod zintegrowany mostek muszę kupić pod ten mostek nowe śruby, bo te co dostałem wraz z mostkiem (sprzedawca dodał mi je do amortyzatora razem z mostkiem) są już dosyć mocno zmęczone życiem. Mam w domu trochę nowych śrub (kupione w sklepie z śrubami jakiś czas temu) które mi pasują. Czy twardość 8.8 będzie ok do mostków czy szukać lepiej 12-tek ?

• Mod Team
Napisano

Mostek jak mniemam aluminiowy ? 8.8 na pewno wystarczą, poza tym boxxer ma tyle skoku ze łagodzi każdego dropa :D

Napisano

Tak... Zintegrowany i mega niski Specialized. Bardzo spodobał mi się ten mostek. Miałem go sprzedawać, ale zostawiam go bo nie ma sensu szukać innego niskiego i tylko do tego dopłacać. W takim razie zostawiam te 8.8 :)

• Mod Team
Napisano

W dniu 6.03.2014 o 01:45, BialyMadball napisał:
W takim razie zostawiam te 8.8 :)

W stosunku do alu mostka to nadmiar.

Dla mnie jedynie problemem jest wyrabianie się gniazda do klucza w śrubach z plasteliny i dlatego jak jest szansa to biorę mocniejsze.

Napisano

Też to biorę teraz uwagę. Przy kompletowaniu całkowicie nowych narzędzi tym razem zainwestowałem w droższe imbusy Stanleya czy inne lepsze już narzędzia, bo wiele razy miałem już problem z dokręcaniem czy odkręcaniem.

Pytam się, bo wcześniej zawsze miałem zawsze fabryczne śruby do mostka, które nie miały oznaczeń. Do oczka dampera włożyłem 12 a w hamulcach też mam 8.8. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.