Skocz do zawartości

[okulary] Na rower; 150-200zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jakie okulary polecacie w kwocie do 200zł? Wiem, że jest dużo tematów na tym forum odnośnie okularów, ale większość dotyczy pytań o konkretne modele. Ja mam do wydania maksymalnie 200zł na okulary, które nie połamią się przy pierwszym lepszym upadku, oczywiście obowiązkowe filtry UV, oraz mile widziana polaryzacja. Okulary będą używane głównie w pogodne dni przy dużym lub średnim słońcu.

Pozdrawiam.

Właśnie dzisiaj dotarły do mnie okularki BBB Impact Team BSG-32 z wymiennymi szkłami. Są świetne! Kupowałem przez allegro za 199zł, bez wcześniejszej przymiarki w sklepie stacjonarnym, więc miałem małe obawy ale leżą idealnie. Jutro pierwszy test na powietrzu, ale już wiem że się nie zawiodę. A z ogólniejszych oględzin to są wykonane starannie, nic nie trzeszczy, szkła są dosyć giętkie więc w porównaniu do okularów w których jeździłem dotychczas wychodzi że ciężko będzie je uszkodzić. W zestawie szkła żółte, przezroczyste i niebieskie (przeciwsłoneczne). Zapakowane w gustowne sztywne etui, jako dodatek jest ściereczka koloru białego i materiałowy woreczek na okulary. Póki co jestem mega zadowolony z zakupu :)

Mnie też właśnie wczoraj przyszły BBB Impact Team BSG-32, dzisiaj odbyła się ich dziewicza jazda i powiem, że jestem naprawdę zadowolony. Okularki rewelacyjne. Bardzo dobre wykonanie, super szkła. Najbardziej uniwersalne wydają się być żółte, z którymi właśnie dzisiaj się zakolegowałem. Przy bezchmurnym niebie, dość dużym słońcu jeździło się bardzo dobrze na otwartej przestrzeni, jak i w gęstych lasach gdzie było dość ciemno. W kolejnych dniach testy niebieskich i przeźroczystych szkieł.

No to gratuluję zakupu. Ja dzisiaj troszkę pokręciłem w pełnym słońcu i moje przypuszczenia się sprawdziły - nie zawiodłem się. Okularki są wygodne, nie przemieszczają  się podczas jazdy. Wziąłem na przejażdżkę wszystkie szkła i najlepiej było mi jednak w ciemnych. W żółtych w pełnym słońcu czułem się wręcz oślepiony ale jak wjechałem do lasu to okazały się nieocenione. Widać każdy wystający korzeń, cienie ich nie przysłaniają jak ma to miejsce w okularach z ciemnymi szkłami. Przezroczyste jak to przezroczyste. Kompromis dla osób które wolą mieć naturalne kolory ale chcą być chronione przed promieniami UV. Polecam wszystkim te okularki, bo zaprawdę powiadam Wam - warto!

Na znanym portalu aukcyjnym. Cena to 199zł + wysyłka. Okulary dostępne były tylko u jednego sprzedawcy z tego co patrzyłem (oprócz stron internetowych i sklepów), kupiłem ostatnią sztukę, jednak co jakiś czas wystawiane są kolejne egzemplarze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...