scyzoryk Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Witam.Jakie okulary polecacie w kwocie do 200zł? Wiem, że jest dużo tematów na tym forum odnośnie okularów, ale większość dotyczy pytań o konkretne modele. Ja mam do wydania maksymalnie 200zł na okulary, które nie połamią się przy pierwszym lepszym upadku, oczywiście obowiązkowe filtry UV, oraz mile widziana polaryzacja. Okulary będą używane głównie w pogodne dni przy dużym lub średnim słońcu.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 jak poczekasz kilka dni, to opiszę Ci jak sprawują się te okulary http://www.kupkolo.cz/bryle-3f-vision-photochromic_z95210/. Cena lekko przekracza 200zł, ale chyba warto dla polaryzacji i fotochromu w jednym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scyzoryk Napisano 4 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 W takim razie czekam na Twoją relacje. A tymczasem co powiedzie o okularkach Shimano Equinox 2 PL (Polaryzacyjne) w cenie 200zł? Okularki wydają się być całkiem w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scyzoryk Napisano 8 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Nikt nie posiada jakiś ciekawych okularków wartych polecenia w tej cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goorgoo23 Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Właśnie dzisiaj dotarły do mnie okularki BBB Impact Team BSG-32 z wymiennymi szkłami. Są świetne! Kupowałem przez allegro za 199zł, bez wcześniejszej przymiarki w sklepie stacjonarnym, więc miałem małe obawy ale leżą idealnie. Jutro pierwszy test na powietrzu, ale już wiem że się nie zawiodę. A z ogólniejszych oględzin to są wykonane starannie, nic nie trzeszczy, szkła są dosyć giętkie więc w porównaniu do okularów w których jeździłem dotychczas wychodzi że ciężko będzie je uszkodzić. W zestawie szkła żółte, przezroczyste i niebieskie (przeciwsłoneczne). Zapakowane w gustowne sztywne etui, jako dodatek jest ściereczka koloru białego i materiałowy woreczek na okulary. Póki co jestem mega zadowolony z zakupu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scyzoryk Napisano 12 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Mnie też właśnie wczoraj przyszły BBB Impact Team BSG-32, dzisiaj odbyła się ich dziewicza jazda i powiem, że jestem naprawdę zadowolony. Okularki rewelacyjne. Bardzo dobre wykonanie, super szkła. Najbardziej uniwersalne wydają się być żółte, z którymi właśnie dzisiaj się zakolegowałem. Przy bezchmurnym niebie, dość dużym słońcu jeździło się bardzo dobrze na otwartej przestrzeni, jak i w gęstych lasach gdzie było dość ciemno. W kolejnych dniach testy niebieskich i przeźroczystych szkieł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goorgoo23 Napisano 13 Marca 2014 Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 No to gratuluję zakupu. Ja dzisiaj troszkę pokręciłem w pełnym słońcu i moje przypuszczenia się sprawdziły - nie zawiodłem się. Okularki są wygodne, nie przemieszczają się podczas jazdy. Wziąłem na przejażdżkę wszystkie szkła i najlepiej było mi jednak w ciemnych. W żółtych w pełnym słońcu czułem się wręcz oślepiony ale jak wjechałem do lasu to okazały się nieocenione. Widać każdy wystający korzeń, cienie ich nie przysłaniają jak ma to miejsce w okularach z ciemnymi szkłami. Przezroczyste jak to przezroczyste. Kompromis dla osób które wolą mieć naturalne kolory ale chcą być chronione przed promieniami UV. Polecam wszystkim te okularki, bo zaprawdę powiadam Wam - warto! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rob99 Napisano 13 Marca 2014 Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 A gdzie je kupiliście i za ile (BBB Impact Team BSG-32). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scyzoryk Napisano 13 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Na znanym portalu aukcyjnym. Cena to 199zł + wysyłka. Okulary dostępne były tylko u jednego sprzedawcy z tego co patrzyłem (oprócz stron internetowych i sklepów), kupiłem ostatnią sztukę, jednak co jakiś czas wystawiane są kolejne egzemplarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.