kitwie Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Na wstępie witam po długiej przerwie Od razu mam prośbę do adminów o nie usuwanie mojego tematu bo przeczytałem sporo różnych wypowiedzi a teraz proszę o poradę w mojej sprawie i może dla was to będzie spam ale dla mnie na pewnoe nie W dodatku chyba po to właśnie mamy forum aby zadawać pytania na nurtujące nas problemy Wracając do teamtu...Chodzi mi o poradę jak ubierać się w róznych temeraturach z wykorzystaniem tego co posiadam i co ewentualnie mogę lub powinnienem dokupić. Jeżdzę amatorsko, rower do obejżenia w garażu dla chętnych.Co do posiadanych rzeczy posiadam -spodenki krótkie z wkładką (LIDL) -koszulka rowerowa z krótkim rękawkiem ( LIDL) -cienka bluza/koszulka rowerowa z długim rękawem (Firma Crane, materiał na pewno cieplejszy niż zwyka cienka z lidla na lato..) -softshell marki Adler (w sumie jest dość gruby, przez co niestety nie układa się na prodzie zbyt dobrze dlatego myślę o czymś innmym taka jak w tym linku http://allegro.pl/kurtka-meska-softshell-adler-1-jakosc-300-g-m2-m-i4018313800.html ) - do tego jeszcze cienkie bez oceplenia spodnie do biegania (lycry/leginsy jak kto woli) które zakładam na krótkie na zewnątrz.-do tego oczywiście jakieś bawełniane zwykłe koszulki czy to krótkie czy długie. Jak prawidłowo się ubrać? Jak kolejno nakładać warstwy ubrania? Co ewentualnie dokupić żęby czuć się komfortowo i wygodnie? Myślę o bieliźnie termo z Decathlonu ale tu kolejne pytanie czy tej cieplejszej zimowej czy jakiej?Największy problem mam z obacznymi temeraturami. Bo jak softshel jest na tyle ciepły ze wystarczy mi raczej koszulka sama pod spód. Ale wygodniej byłoby mi w bluzie rowerowej która lepiej leży i nie ogranisza ruchów, niestety wiaterek przeszkadza. Bo własnie wiatr mnie najbardziej dręczy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.