Pepper Napisano 3 Marca 2014 Napisano 3 Marca 2014 Witam, Mam nadzieję, że temat w dobrym miejscu został napisany. Szukam pomocy przy wyborze roweru dla mnie. O mnie : Mam 204 cm wzrostu, szczupłą budowę ciała, wysokość kroku 96-98 cm. Teren: Raczej teren miejski,asfaltowe podjazdy i zjazdy, szutrowe drogi, od czasu do czasu (nawet bardzo rzadko) jakies bezdroża z głebokimi wybojami (taka sinusoida +/- 30-40 cm) Czego szukam: Roweru i rozwiązań(sztyce,mostki ?) do tego typu zadań w cenie 1200 zł +/-300 zł. Mam tu namyśli jakie rower/rama będą dobre. Rowery z większymi ramami są raczej droższe,a więc czy dłuższy mostek kierownicy i wysoko wysunięta sztyca siodełka może zniwelować problem braku 1" może 1,5". Jak to ma się w praktyce, bezpieczeństwie, wpływ na parametry jazdy. Możecie podać jakiś odnośnik typu rama 22" + długi mostek może być zbliżony komfort jazdy np. do 23" czy coś. W tym temacie jestem zielony, a wcześniej jeździłem na malutkim rowerze 19,5" ;/ z długą sztycą.(Opis pozycji na tym moim starym rowerze: noga lekko zgięta, jeszcze 11-12cm i by była prosta, plecy proste, nie mierzona odległość między rzutem barków a nadgarstków (40cm, to takie mocne pi razy drzwi) Czekam na ciekawe rozwiązania i porady odnośnie "powiększania" roweru
Mod Team Maniak Napisano 3 Marca 2014 Mod Team Napisano 3 Marca 2014 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.