areksss123 Napisano 3 Marca 2014 Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Witam mam zamiar kupić spodenki http://sklep.vitesse.pl/product/speedline-spodenki-z-szelkami/ ale mam dylemat, czy wkładka chrono contact czy ergo plus gel dodam że jeżdze czasem do 200 km albo i wyżej a taki normalny trening to 100 km, proszę o rade a jeszcze te wzory jak wezme np. pełną Squadrę to będe miał te napisy czy "czyste" bez napisów spodenki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekm Napisano 9 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Nabyłeś coś wiedzy w temacie swoich pytań? Bo mam obecnie analogiczne pytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekm Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Z rozmów z vitesse: " Ergo Plus Gel, jest to taka uniwersalna, najlepiej sprzedająca się wkładka, świetnie sprawdzająca się w na długich jak i krótkich dystansach. Wkładka Chrono Contact Gel jest mniej popularną wkładką, jest ona cieńsza ale za to lepiej się sprawdza wśród zawodników MTB, Cyclo Cross i torowców, gdyż jest to wkładka zewnętrzna i nie powoduje zaczepiania lycry spodenek czubkiem siodełka w sytuacji gdy musimy często schodzić z roweru i wskakiwać na niego z powrotem." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekm Napisano 18 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Czy lycra się bardzo rozciąga? Zakupiłem spodenki vitesse i było by super gdyby nie to, że dość mocno cisną z przodu w męskie części. Cała reszta jest rozmiarowo ok. Teraz nie wiem czy wymieniać na większe czy po prostu się rozciągnie (choć tam też kończy się przód wkładki, a wkładka rozciągliwa nie jest). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 19 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Raczej się nie rozciągnie. Na razie rozciągnęły mi się tylko spodenki z Lidla (ale to już parę lat temu) a wkładka jak była na jajkach tak dalej tam jest. Jak kupowałem spodnie na szelkach i było podobnie to wziąłem rozmiar większe niż miałem i niż sugerowała rozmiarówka i wszystko jest tam gdzie być powinno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nogger Napisano 24 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 arekm - sugerowałeś się ich tabelą rozmiarów? Możesz podać swoje wymiary i rozmiar spodenek jaki kupiłeś? Będę zamawiał od nich spodenki i nie wiem czy brać rozmiar większy niż wychodzi z tabeli czy nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekm Napisano 24 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Z informacji ekipy vitesse:"Spodenki w rozmiarze 9 mają nogawki długości 27 cm mierząc od krocza. W rozmiarze 10 spodenki również mają 27 cm długości. Obwód na dole nogawki w standardowych spodenkach po uszyciu bez rozciągania materiału wynosi 50 cm w rozmiarze 9 i 51 cm w rozmiarze 10.""Szelki z rozmiaru 7 sa dłuższe o około 3 cm."Mam 9 (z szelkami z 5-tki, nogawki skrócone o 5cm), a jutro dostanę 10 (szelki z 7-ki, nogawki skrócone o 5cm). Zobaczę, czy 10 okażą się lepsze, a zwrócę te mniej pasujące.Wybierałem wg ich rozmiarówki gdzie moje wymiary wypadały w środku przedziału nr 9 i na początku przedziału nr 10. Jak masz trochę grosza w zapasie to proponuje od razu zamówić dwa najbliższe rozmiary (ten wg tabelki pasujący i większy), a potem zwrócić ten gorszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nogger Napisano 25 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.