Skocz do zawartości

[Spodenki] Spodenki Vitesse

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam zamiar kupić spodenki http://sklep.vitesse.pl/product/speedline-spodenki-z-szelkami/ ale mam dylemat, czy wkładka chrono contact czy ergo plus gel dodam że jeżdze czasem do 200 km albo i wyżej a taki normalny trening to 100 km, proszę o rade a jeszcze te wzory jak wezme np. pełną Squadrę to będe miał te napisy  czy "czyste" bez napisów spodenki ?

• 4 miesiące temu...

Z rozmów z vitesse:

" Ergo Plus Gel, jest to taka uniwersalna, najlepiej sprzedająca się wkładka, świetnie sprawdzająca się w na długich jak i krótkich dystansach.

Wkładka Chrono Contact Gel jest mniej popularną wkładką, jest ona cieńsza ale za to lepiej się sprawdza wśród zawodników MTB, Cyclo Cross i torowców, gdyż jest to wkładka zewnętrzna i nie powoduje zaczepiania lycry spodenek czubkiem siodełka w sytuacji gdy musimy często schodzić z roweru i wskakiwać na niego z powrotem."

• 2 tygodnie później...

Czy lycra się bardzo rozciąga? Zakupiłem spodenki vitesse i było by super gdyby nie to, że dość mocno cisną z przodu w męskie części. Cała reszta jest rozmiarowo ok.

Teraz nie wiem czy wymieniać na większe czy po prostu się rozciągnie (choć tam też kończy się przód wkładki, a wkładka rozciągliwa nie jest).

Raczej się nie rozciągnie. Na razie rozciągnęły mi się tylko spodenki z Lidla (ale to już parę lat temu) a wkładka jak była na jajkach tak dalej tam jest. 

Jak kupowałem spodnie na szelkach i było podobnie to wziąłem rozmiar większe niż miałem i niż sugerowała rozmiarówka i wszystko jest tam gdzie być powinno ;)

Z informacji ekipy vitesse:

"Spodenki w rozmiarze 9 mają nogawki długości 27 cm mierząc od krocza. W 

rozmiarze 10 spodenki również mają 27 cm długości.
Obwód na dole nogawki w standardowych spodenkach po uszyciu bez 
rozciągania materiału wynosi 50 cm w rozmiarze 9 i 51 cm w rozmiarze 10."

"Szelki z rozmiaru 7 sa dłuższe o około 3 cm."

Mam 9 (z szelkami z 5-tki, nogawki skrócone o 5cm), a jutro dostanę 10 (szelki z 7-ki, nogawki skrócone o 5cm). Zobaczę, czy 10 okażą się lepsze,
a zwrócę te mniej pasujące.

Wybierałem wg ich rozmiarówki gdzie moje wymiary wypadały w środku przedziału nr 9 i na początku przedziału nr 10.

Jak masz trochę grosza w zapasie to proponuje od razu zamówić dwa najbliższe rozmiary (ten wg tabelki pasujący i większy), a potem zwrócić ten gorszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...