detonator Napisano 25 Marca 2014 Napisano 25 Marca 2014 bo chyba jeszcze nie widziałem takiej duzej paki Ja widziałem Jest mega giga
Beskidek Napisano 25 Marca 2014 Napisano 25 Marca 2014 @detonator, tam się chwalisz, żeś paczkę widział A to, że mego Tatusia poznałeś, to już rybka To jemu wielkie ukłony, że pojechał i załatwił EDIT: Właśnie paczkę przeglądam, i ja się nie dziwię, że taki naród wytrenował Jarka Kuhlavego - to jest inna filozofia robienia akcesoriów rowerowych. Serio. Potem powrzucam co ciekawsze foty.
detonator Napisano 25 Marca 2014 Napisano 25 Marca 2014 A to druga sprawa Chylę kask w podzięce za ogarnięcie całego tematu. Dwa razy brałem udział w zakupach i chyba będę brał parę rzeczy po raz trzeci Jeszcze raz dzięki
szewka Napisano 25 Marca 2014 Napisano 25 Marca 2014 ja również po raz enty dziekuję I czekam na paczuche i na zdjęcia i zapewne jak dozbieram hajsu to też będe zamawiał
Goorgoo23 Napisano 25 Marca 2014 Napisano 25 Marca 2014 http://www.kupkolo.cz/zapletena-silnicni-kola-american-classic-carbon-85-tubular-2013_z93873/ patrzcie na to. Średnio ten set śmiga po sklepach w cenie między 5500 - 6000zł (po przewalutowaniu). Tutaj za niecałe 3200zł <omg>
Iron79 Napisano 25 Marca 2014 Napisano 25 Marca 2014 Czekając na dostawę Peaka a mając na stole rebę rl solo air z kupkolo postanowiłem sprawdzić jak wygląda sprawa oleju, nasączenia gąbek itp . Rezultat: - bardzo mało oleju wyciekło z goleni , z jednej ok 1,5 ml , z drugiej dosłownie kilka kropel o czerwonym zabarwieniu, do 5ml zalecanych przez producenta sporo brakuje. - gąbki nasączone, ale średnio - uszczelki nasmarowane , ale też tak połowicznie, Co zrobiłem: - nasączyłem gąbki w Liqui Moly 15w (dziś kupiłem 24 zł/500ml, lepkość 43,9cSt@40 - RockShock 42,8cSt@40 więc różnicy wielkiej nie ma ) - nasmarowane uszczelki kurzowe Rock N Roll Slick Grease (dostępne na allegro) - subiektywnie stwierdzam, że to co było na uszczelkach miało mniejszy poślizg - wlałem 5ml oleju 15w do każdej z goleni, więcej nie chciałem, bo na pewno coś tam zostało w goleniach Podsumowując tragedii nie było , ale teraz mam pewność , że wszystko jest lux
Mod Team Maniak Napisano 25 Marca 2014 Mod Team Napisano 25 Marca 2014 Z doświadczenia powiem Ci że, 5ml to mało, przy rozkładaniu prawie nic nie wylatuje z powrotem. Po stronie sprężyny powietrznej do prawie każdego modelu można lać 15ml a po stronie tłumika przynajmniej 10ml. Ale jakby co to cały temat o tym, nawet dwa, są w dziale amorów. Panowie gdyby ktoś chciał aby jego amorek przed wysyłką przeszedł smarowanie i dolanie oleju piszcie o info na pw do kolegi beskidka lub do mnie, bo w razie czego to ja się tym będę zajmował
Iron79 Napisano 25 Marca 2014 Napisano 25 Marca 2014 @Maniak Dzięki za info, bo myślałem, że powinno więcej tego wylecieć..więc wychodzi na to, że dolałem 5 ml do tego co tam na ściankach i zakamarkach zostało
szewka Napisano 25 Marca 2014 Napisano 25 Marca 2014 kurcze maniak dales mi do myslenia a ile by to trwali? jest pozniej mozliwosc wysylki paczkomatem od ciebie ? bo sie zastanawiam czy nie sprawdzic tego moje nowego epicona xc 2014. a ile by to kosztowallo mnie?
Beskidek Napisano 25 Marca 2014 Napisano 25 Marca 2014 Maniak będzie u mnie na weekend najbliższy, więc jak pozabiera szpeje, to zrobimy to jeszcze przed wyjściem paczek, czyli tylko koszt robocizny i płynów w dolnych lagach. Po więcej szczegółów piszcie do niego.
szewka Napisano 25 Marca 2014 Napisano 25 Marca 2014 oo to ma sens ;D jutro znaczy dzis jak wroce ze sql pojdzie pw takze ten tego wstepnie bylbym zainteresowany tym a tak mniej wiecej jaki koszt orietacyjny ? maniak?
Pinio46 Napisano 26 Marca 2014 Napisano 26 Marca 2014 @Beskidek a czy będzie możliwość serwisu Reby po następnych zakupach czyli 13-16 kwietnia ? W sensie gdybym kupił Rebe dacie radę ją zrobić przed wysłaniem paczki do mnie czy nie bardzo ? Wysłane Tapatalkiem
Mod Team Maniak Napisano 26 Marca 2014 Mod Team Napisano 26 Marca 2014 Panowie, praktycznie co weekend jestem w Szczecinie u Piotra, także niema problemu, oczywiście że damy radę
Goorgoo23 Napisano 27 Marca 2014 Napisano 27 Marca 2014 Cisza przed burzą ;-) Rozkręci się na nowo przed kolejnym zamówieniem oraz jak paczki dotrą do odbiorców. Moja jest już w urzędzie pocztowym w moim mieście iiii chyba zrobie sobie mały spacerek ;-)
szewka Napisano 27 Marca 2014 Napisano 27 Marca 2014 moja dopiero w przyszlym tyg ;/ bo jeszcze zahaczy o serwis u maniaka
Goorgoo23 Napisano 27 Marca 2014 Napisano 27 Marca 2014 W mojej prawie same ciuchy, więc Piotr mógł wysłać praktycznie w chwilę po rozpakowaniu mega-multi-paki od Czechów. No nic, idę EDIT: Paka jest już u mnie, wszystko zgodnie z zamówieniem. Jakość wyrobów pozytywnie mnie zaskoczyła, szczególnie spodenki i kurtka, bo spodziewałem się materiałów gorszej jakości niż te które zostały zastosowane. Jestem bardzo, ale to bardzo zadowolony. @Beskidek, dzięki Na pewno jeszcze skorzystam z Twojego pośrednictwa w zakupach na kupkolo.cz A niezdecydowanym apeluję, że Piotrek wszystko ogarnia perfekcyjnie i nie ma się czego obawiać! Dzięki raz jeszcze.
szewka Napisano 28 Marca 2014 Napisano 28 Marca 2014 @beskidku mój mam rozumieć ze zdjęcia paczki nie będzie ?
Mod Team Puklus Napisano 29 Marca 2014 Autor Mod Team Napisano 29 Marca 2014 Ale wy męczydupy jesteście ... naprawdę ...
Mod Team Puklus Napisano 29 Marca 2014 Autor Mod Team Napisano 29 Marca 2014 Co nie zmienia faktu ze meczycie biednego studencine
szewka Napisano 2 Kwietnia 2014 Napisano 2 Kwietnia 2014 dostal ktos juz paczuche? bo ja dalej czekam i nie wiem jak dlugo jeszcze ;/ znajac poczte polska ....
wiater Napisano 2 Kwietnia 2014 Napisano 2 Kwietnia 2014 Ja pisałem wczoraj do beskidka to jeszcze nie wysłał...
Mod Team Puklus Napisano 2 Kwietnia 2014 Autor Mod Team Napisano 2 Kwietnia 2014 Cierpliwość nie jest waszą cnotą .... I jeszcze ktoś wojnę próbował wszczynać że biedny chłopina na tym co zarobi a tu już stado sępów się zlatuje czyha jak na ofiarę ... Panowie, on jest sam jeden, zamówień było kilkanaście albo i kilkadziesiąt nie wiem, wiecie ile to czasu spędzonego na pisaniu paczek, obklejaniu i staniu na poczcie ... zdajecie sobie z tego sprawę, czy macie to gdzieś jak przeciętny Pan Polak ? było dorzucić gratis 10zł za expresową wysyłkę i z głowy i Nie jęczeć tutaj bym prosił bo gorzej jak dzieci normalnie. Dostałem info już dawno temu ok 4-6 kwietnia może 10. a mamy 2 dopiero.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.