szewka Napisano 6 Marca 2014 Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 przeciem napisał, że dziekuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beskidek Napisano 6 Marca 2014 Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 @ Puklus: a niech piszą, każdy kiedyś na początku posty nabijał Tak jak pisałem wcześniej, starałem się wszystko jasno i wyraźnie opisać, mogę to pisać nawet 3 razy dziennie, nie ma to dla mnie żadnej różnicy A i posty wpadną, czemu nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 7 Marca 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Wiesz, to mnie mnie męczą wiec mam to wiesz ... chodzi o to że jak ludziom ciągle pod nos wszystko dawać i myśleć za nich to sie z nich takie głupie pustaki robią mi wystarczyło te kilka linijek co napisałeś gdzieś tam kiedyś i co transakcja udana No ale co kto lubi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daczenko Napisano 7 Marca 2014 Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 A jeśli do 16 marca nie uzbiera się kwota wystarczająca na darmową wysyłkę to zamawiasz mimo wszystko, czy czekamy aż się dozbiera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 9 Marca 2014 Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Beskidek poszedl @ dziś w ogóle. jak tam - nazbierało się już na wysyłkę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beskidek Napisano 9 Marca 2014 Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Tak, spokojnie się nazbierało. Z szacunku do forumowiczów i słowa pisanego będę czekał nadal do 16 marca Dołożę wszelakich starań, aby wszyscy zainteresowani byli zadowoleni z mojej pomocy. PS. Jak kto chce jakieś czeskie specjały kulinarne: musztardy, czekolady albo browary, albo beherówkę, to śmiało pisać I tak będzie jazda do Cieszyna a stamtąd rzut beretem do Kauflandu:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 10 Marca 2014 Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Beskidek sprawdzasz @? Bo wysłałem do ciebie @ z zamówieniem i cisza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beskidek Napisano 10 Marca 2014 Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 @Szewka, a sprawdź już maila No człowiek nie może się już na spokojnie wybrać do drugiego człowieka na weekend NO, nie byle jakiego, bo to sam Maniak był EDIT organizacyjny: Dla wszystkich, których interesuje to, dlaczego robimy na forum grupówki, a nie zamawiamy każdy sobie: Zamówienie grupowe ma sens, gdyż do 4000CZK Czesi wysyłają zamówienia do Czech za darmo. Jest to w przeliczeniu kwota około 630zł. Wysyłka do Polski zaczyna się dopiero w momencie, gdy wystarczająco długo pozawracasz im dupę, i kiedy zrobisz takie porządne zamówienie, jak ja, czyli opiewające na przynajmniej 20000CZK. Jest to kwota dosyć zaporowa, wysyłka do Polski wiąże się z dodatkowymi kosztami przelewów i przewalutowań po kursach banku, które są najzwyczajniej niekorzystne. Wtedy to przelicznik wypadałoby zrobić nie 0,163zł za 1 koronę, tylko 0,173zł za 1 koronę. Ja, z racji bliskości do czeskiej granicy, podjąłem się, niemalże wolontaryjnie, zrealizowania możliwości zakupu w tym czeskim sklepie. Paliwo też trochę kosztuje, mój czas, i jest to zawarte w tym zmienionym kursie, który wyznaczyłem. Dlaczego niemalże wolontaryjnie? Moi Drodzy, a co to jest niecałe 10zł, a są w tym opłaty za paliwo na dojazd po paczkę, mój czas na przepakowywanie, wysiłek w to włożony? Te niecałe 10zł są właśnie tą różnicą przy liości 1000czk między oficjalnym kursem a kursem, który podałem ja. I ta kwota niecałych 10zł to jest różnica dopiero na kwocie 153zł spędzonych na zakupach we www.kupkolo.cz. ... Mnie osobiście bardzo zależy na przejrzystości całej operacji, nie zamierzam nikogo oszukiwać. Będę jednak szczery - z szacunku do samego siebie, mych sił i poświęconego czasu, za darmo tego nie robię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 10 Marca 2014 Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 nie no skopo tylko byłem troszke zaniepokojony tym że nie ma info W sumie ja też śląsk to sie może kiedyś spotkamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STF Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Witam, http://www.kupkolo.cz/tlumic-roco-air-3pl_z4389/?emailSent=1 Opłaca się zamawiać ten damper ? (zamówienie złożyłbym u ciebie Beskidek) bez pouzder, požadovaný napište do poznámky - translator mi podpowiedział, że jest on bez tulejek montażowych? Dostanę to u nich czy będzie trzeba szukać w Pl ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 @Beskidek A w ogóle. to my dostaniemy jakiś paragon do tego co kupimy czy jest tylko jeden za całość ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beskidek Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Jest jeden paragon na całość, jestem jego właścicielem, wszelakie problemy będą realizowane przez kontakt ze mną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 IMO mógłbyś Czechów poprosić o osobne paragony, na pewno by się zgodzili (technicznie nie jest to żadnym problemem). Jak tak robiłem przy wspólnych zakupach z CRC. O ile z drobnicą nie ma problemu, to np. z taką Rebą jak się popsuje będzie trochę kłopotów zarówno dla Ciebie jak i dla osoby kupującej (do pokrycia koszty 4 wysyłek - do Ciebie, a później do Czech; brak możliwości bezpośredniego nadzorowania sprawy przez kupującego) jak się popsuje po 20 miesiącach od zakupu. Ewentualnie w ostateczności można wysłać skan takiego całościowego paragonu do każdego kupującego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STF Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Wystarczy do każdej paczki wrzucić ksero paragonu całościowego i powinno być po problemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiater Napisano 12 Marca 2014 Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Też byłbym za tym żeby na grubsze rzeczy (amortyzator) był osobny paragon - tak dla bezpieczeństwa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 14 Marca 2014 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Do amortyzatora Dirt Jam pro idą uszczelki o średnicy 32mm. Czy uszczelki od Reba/SID lub te z pozostałych linków, podpasują ??http://www.kupkolo.cz/servisni-kit-rock-shox-reba-sid-00-4315-032-080_z92108/ http://www.kupkolo.cz/servisni-kit-rock-shox-revelation-solo-air_z168/ http://www.kupkolo.cz/servisni-kit-rock-shox-revelation-dual-air-2012_z96135/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Marca 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 daj średnice tych uszcelek z twojego marcoka to ci zmierzę bo mam te uszczelki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 14 Marca 2014 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 D=32mm, lagi (jak dobrze nazywam) mają fi 32. W instrukcji serwisu też jest zawarte Oil seal Dia.32 itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 14 Marca 2014 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 @ beskidek to jak bedziesz zamawiał to wiadomo info na bieżąco w ogóle. ile bedziemy czekac na przesyłkę od zamówienia? ;> tak mniej wiecej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STF Napisano 15 Marca 2014 Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Wszystko pisze w temacie [www.kupkolo.cz] Zakupy grupowe - terminy, wysyłka, koszty Terminarz zamówień: do 16 marca włącznie. Dystrybucja odbędzie się w dniach: 24 marca - 8 kwietnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 15 Marca 2014 Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 O proszę ^^ znów wyszło moje lenistwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beskidek Napisano 15 Marca 2014 Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 oj szewka, szewka... Dla mnie możesz być leniwy, bylebyś się z przelewem nigdy nie spóźnił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 15 Marca 2014 Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 przewel poszedl we wtorek , nie dostales?? Proszę cie , nie strasz mnie nawet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beskidek Napisano 15 Marca 2014 Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Doszedł, doszedł Oj tam, se jaja z Ciebie robię Nie przejmuj się, to było bardziej tak na przyszłość, przy kolejnych zamówieniach EDIT: Polecam wszystkim poniższe produkty do konserwacji asortymentu RockShox: http://www.kupkolo.cz/vazelina-pm600-military-grease-396g-vojenska_z92282/ http://www.kupkolo.cz/olej-do-tlumicu-rockshox-pit-stop_z5086/?notice=1 http://www.kupkolo.cz/olej-do-vidlic-rockshox-suspension-1litr_z2280/ ------> dużo mniej mętny po 500km niż Motorex, i dokładna wartość gęstości jak w fabryce, bez konieczności mieszania różnych gęstości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 15 Marca 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 D=32mm, lagi (jak dobrze nazywam) mają fi 32. W instrukcji serwisu też jest zawarte Oil seal Dia.32 itd Widzisz i nie grzmisz ... o średnice montażową mośku pytałem a nie średnice pracy ... we od RSa mają 42.3mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.