firefoks Napisano 3 Października 2014 Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Oczywiście,że chodzi o wyprzedaże i promocje - normalne ceny są nawet wyższe niż u nas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dure Napisano 3 Października 2014 Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Przeglądałem ceny Shimano oraz SRAM i wszystko jest podobnie. Różnica może wynika z tego, że Czesi mają 20%, a my 23%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 3 Października 2014 Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Sprawdź ile kosztuje u nas wskaźnik przełożenia DA - u nich wychodzi 1,5 zł http://www.kupkolo.cz/ukazatel-prevodu-shimano-dura-ace-9speed_z4107/ A potem policz różnice w % - wyjdzie kilkaset % Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgodny Napisano 3 Października 2014 Udostępnij Napisano 3 Października 2014 amortyzatory z sr raidon i epicon na luft rozeszły się w 3 dni po obniżce cen :/ troszkę się spóźniłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beskidek Napisano 7 Października 2014 Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Witam serdecznie! Najbliższe zamówienie będzie robione w dniach 12-15 października. Terminem ostatecznym do składania zamówień jest niedziela, tj. 12 października. Na potwierdzenia przelewów czekam do środy, tj. 15 października. Paczuszki będą do Was docierać w terminach 27 października - 10 listopada. Reszta wszystko wedle zamówienia wrześniowego, czyli jak poniżej w dziale: http://www.forumrowerowe.org/topic/153094-wwwkupkolocz-zakupy-grupowe-terminy-wysylka-koszty/page-2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asmo Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 dure, ja mam zamówione dwie części i zyskuje prawie 100zł gdzie zakup nie przekracza 400zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beskidek Napisano 14 Października 2014 Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Witam ponownie! Popatrzyłem w kalendarz, jak co roku czekają Nas Mikołajki i Boże Narodzenie, więc ZAWCZASU proponuję kolejne terminy zamówień: Zamówienie LISTOPAD będzie robione w dniach 9-12 listopada. Terminem ostatecznym do składania zamówień jest niedziela, tj. 9 listopada. Na potwierdzenia przelewów czekam do środy, tj. 12 listopada. Paczuszki będą do Was docierać w terminach 24 listopada - 8 grudnia(najpóźniej, postaram się wyrobić, przepraszam, wyrobię się przed Mikołajkami). Zamówienie GRUDZIEŃ będzie robione w dniach 7-10 grudnia. Terminem ostatecznym do składania zamówień jest niedziela, tj. 7 grudnia. Na potwierdzenia przelewów czekam do środy, tj. 10 grudnia. Paczuszki będą do Was docierać w terminach 17 grudnia - 22 grudnia. Tym razem będą tylko kurierzy i Paczkomaty - Poczcie Polskiej nie można ufać w tym "specjalnym" czasie. Jeśli jest prośba o specjalne opakowanie, to proszę o wcześniejsze powiadomienie(kolory, motywy,dedykacje - postaram się stanąć na rzęsach ) Reszta wszystko wedle zamówienia wrześniowego, czyli jak poniżej w dziale: http://www.forumrowe...a-koszty/page-2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beskidek Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Lekki updejt: Zamówienie "Październik" jutro wyjeżdża do mnie do Szczecina Dołożę starań, aby paczuszki były u Was już na weekend od 31 października. Zamówienie "Grudzień": zmiana dat wyjścia: zamiast 7-10 grudnia będzie to data 30 listopada - 3 grudnia. Trzeba się uczyć na doświadczeniu, a ono pokazało, że i na "głupie" pokrowce na buty, i to z czeskiej firmy FORCE, można czekać nawet TYDZIEŃ (sic!). Hasło "dostępne u dostawcy", jak widać, może oznaczać całkiem dużą ilość czasu. Zmian tych dat jest dla mnie gwarancją tego, że dotrzymam terminów, i nie będę zwalał się Czechom na głowę w ostatniej, najgorętszej chwili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 czy będą kolejne zamówienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frigodaw Napisano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Dokładnie, podpinam się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KwiatekZloty Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Czy biorąc udział w zamówieniu (potrzebuje nowy napęd lub rower wiec koszt spory) dostanę paragon/fakturę na zakupy? Jak odbywa się przeliczenie waluty? Obecnie mocno sie kursy zmieniają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beskidek Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Będą kolejne zamówienia, opiszę wszystko w tym wątku: http://www.forumrowerowe.org/topic/153094-wwwkupkolocz-zakupy-grupowe-terminy-wysylka-koszty/ Nie ma problemu co do ksera faktury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Czy biorąc udział w zamówieniu (potrzebuje nowy napęd lub rower wiec koszt spory) dostanę paragon/fakturę na zakupy? Jak odbywa się przeliczenie waluty? Obecnie mocno sie kursy zmieniają. A nie lepiej Ci w takim wypadku samej złożyć zamówienie bezpośrednio na http://www.kupkolo.cz/ ? Nieraz przy reklamacji jest wymagany oryginał zakupu. Przy takim zamówieniu wysyłka do Polski nie stanowi dużego kosztu w porównaniu do całości zamówienia, możliwe że wyjdzie nawet taniej niż na forum jak wymienisz walutę w kantorze internetowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seczuan Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 rower składałem w kwietniu 2014 i wszystko kupiłem w tym sklepie z odbiorem osobistym, taniej załatwiłem sobie korony i paliwo (mam 180 km w jedną mańkę ale i tak się opłaciło)składając zamówienie koszt przelewu walutowego ok 20zł (zależy od banku ) i do tego jeszcze transport z Czech do Polski (swoją drogą z Gdańska jest dalej do mnie i taniej, jesteśmy w Unii i granic nie ma więc nie wiem skąd te koszta z wysyłką do innego kraju)przez zime wymieniłem napęd i zastanawiałem się znów nad zakupem w kupkoło ale właśnie za pośrednictwem Beskidka (z powodu małej przerwy postanowiłem poszukać gratów w Polsce)kupiłem manetki sram x9 (była okazja za 230zł )przerzutkę sram x9 type 2 korbe sram x7suport do korbykasetę pg 1070łańcuch campagnolo record x2 pedały spd m520zakupy z wysyłką wyszły mnie tak jak bym kupił w Czechach a nawet taniej (pomijając korbę i manetki bo takowych nie mają), jak dobrze poszukać to można znaleźć dobre ceny również u nas, a przy konkretnym zakupie jeszcze dostać rabat i nie mieć później problemów z reklamacją (chodzi o koszt wysyłki do sklepu do Czech) mają graty w dobrych cenach ale to trzeba szukać po wyprzedaży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Dlaczego wysyłka jest droga mozna by powiązać dlaczego roaming GSM jest tak drogi :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KwiatekZloty Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Beskidku drogi, jaki liczyć kurs? Na dziś NBP podaje 0,1539 za kilka dni moze być zupełnie co innego, nawet w momencie składania zamówienia Chcę sprawdzić ile mnie całość będzie kosztować, czy w ogóle się opłaca brać napęd w czeskim sklepie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Nie opłaca Jak Ci na czasie nie zależy to napisz do bikestacja.pl i podaj linki do konkurencji w Czechach to zaproponują lepsze ceny. Ja tak robiłem kilka razy, tylko pamiętaj, że szybkość wysyłki w BS kuleje i lepiej brać za pobraniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldenko Napisano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Ja podepnę się pod zamówienie niezależnie od wychyleń kursowych. Chcę kupić sztywny wysoki widelec 26" pod v-ki. Takich w polsce praktycznie nie idzie kupić, a jak już jest coś takiego, to często jest w niedostępnej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczorak Napisano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 A ja mam takie pytanie. Czy przy najbliższym zamówieniu będzie kupował ktoś z Katowic? Potrzebuje taka mała pierdółkę tylko a przeszukałem cały internet i wygląda na to że tylko pepiki mają to na czym mi zależy. Chętnie się podepnę do czyjejś paczuszki bo ta pierdółka będzie wielkości koperty więc dużo miejsca nie będzie zajmowała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beskidek Napisano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Witajcie Panowie ponownie! Proponuję kolejne zamówienie, wedle wszystkiego poniżej: Ustalam termin następnego wyjścia zamówienia, po otrzymaniu potwierdzeń przelewów, na: 4 lutego 2015, tj. środę, godzina 23:30. Dlaczego tak? Po ostatnim zamówieniu doszedłem do wniosku, że termin więcej niż 2 tygodni na składanie zamówień jest akceptowalny, gorzej niestety z samym kursem CZK, który ma tendencję do zmienności. Dlatego termin graniczny składania zamówień wyznaczam na 1 lutego, tj. na niedzielę, do 23:30.BARDZO WAŻNA INFORMACJA: całe zamówienie dojdzie do skutku, jeśli wspólnymi siłami osiągniemy pułap cenowy MINIMUM 6000czk. Poniżej tego pułapu po prostu cała obsługa zamówienia nie jest rentowna. 3 dni do 4 lutego to czas dla mnie, by każdemu z Was wysłać maile z dokładną ilością złotych, jakie będą do przelania. Dokładny, ostateczny kurs umieszczę w mailu dla każdego z Was, jak i tutaj, na stronach tego wątku. Wszystko wedle poniższej rozpiski: Poproszę o formułowanie zamówienia na mój mail: aureuspetrus@gmail.com, wedle poniższego schematu: tytuł maila: "zakupy Czechy luty - Twój nick z forum", w moim przypadku brzmi to tak: "zakupy Czechy luty - Beskidek". treść: 1. ilość przedmiotów x link do danego przedmiotu, np.: - 2 x http://www.kupkolo.c... XT CS-M770 - 9 - 3 x http://www.kupkolo.c...mano LX FC-M582 - 1 x http://www.kupkolo.c...Trans Alpine 30 2. Twój adres do wysyłki 3. Twój wybór dostawy: Paczkomaty albo Poczta Polska albo DPD. 4. Twój Telefon Kurs, po którym będą dokonywane zakupy, z korektą na transport do Polski: do ustalenia 2 lutego.Kurs ten będzie zawierał już opłaty związane z kosztem paliwa na dojazd po paczkę do Cieszyna i jej wysłaniem do Szczecina na dalszą dystrybucją do Was. Wstępny kurs na miesiąc luty, tzw. netto, to: 0,155PLN za 1 CZK. Jest potrzebny, żeby wstępnie oszacować koszt każdego z Waszych indywidualnych zamówień. Dokładny, ostateczny kurs umieszczę w mailu dla każdego z Was, jak i tutaj, na stronach tego wątku  Koszty wysyłki na terenie Polski - Pocza Polska: pakowanie, kartony, taśmy, dojazd do punktów odbioru, itp jako paczka priorytetowa - 15zł za paczkę do 1kg(Gabaryt A), , potem indywidualne ustalenie kosztów zgodnie z cennikiem Poczty Polskiej. Listy do 400g wychodzą razem z kopertą za cenę 9zł, jeśli zamawiamy jakieś nalepki, ciuszki, albo uszczelki i inną drobnicę. Amortyzatory i kierownice(długość więcej niż 580mm) - wysyłka DPD z góry, w cenie 18zł. Przy zamawianiu większej ilości paczki będą wysyłane maxymalnie po 15kg, potem reszta do kolejnej paczki. Paczkomaty: nie ma problemów. Wystarczy podać swój numer telefonu i kod paczkomatu, do którego ma być wysłana przesyłka, już w pierwszym mailuKoszt najmniejszego gabarytu A, razem z pakowaniem: 11,71zł. Płatność: Z góry na podane przeze mnie w mailu zwrotnym konto. W mailu podam wszystkie dane do przelewu, łączną kwotę do przelania w PLN, z wliczeniem kosztów transportu na terenie Polski, po wyborze sposobu dostawy. Prowadzenie zamówienia: Każdy chętny otrzyma informację na podanego maila, stały kontakt ze mną, daty otrzymania przesyłki na terenie Polski, datę wysyłki z załączonym numerem przesyłki. Terminarz zamówień: do 1 lutego. Nie odpowiadam na złożone zamówienia na PW - wszystko opisałem jasno i wyraźnie.To nie jest moja arogancja - PW mi się szybko zapcha, a gmail.com nie ma granic Z chęcią odpowiem na wszelkie pytania na MAIL-u lub na telefonie.Moja akceptacja na zamówienia z PW za pierwszym razem wynikała z "docierania się" i "sprawdzania" całej procedury zamówienia. Dystrybucja odbędzie się w dniach: 16 lutego - 2 marca. Wszelkie pytania proszę kierować na: telefon(15-24): 503 392 228 mail: aureuspetrus@gmail.com Maile i SMSy o każdej porze, rozmowy też, najwyżej oddzwonię. Podaję od razu linki do 2 działów, gdzie znajdują się największe obniżki w sklepie www.kupkolo.cz: 1. obniżki: http://www.kupkolo.cz/akce/2. wyprzedaże: http://www.kupkolo.cz/vyprodej/ PS. nie ma możliwości płacenia kartą kredytową ani PayPalem, tak u mnie, jak i u Czechów. Dzwońcie w sprawach wszelakich, komórka naładowana, więc nie ma problemów. Tak, regularnie zaczynam sprawdzać maila i wszystkim Wam chętnie odpiszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Stycznia 2015 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Mi sie wydaje ze chyba trzeb będzie twój stragan zamknąć, za dużo niepokojących głosów w podprzestrzeni na ten temat sie poniewiera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 A można wiedzieć jakich? Nie wiem czy na tyle niepokojących żeby zamawiać czy nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beskidek Napisano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Ja odniosę się do tego tak: jeśli jest coś zaległe, albo niedokończone, to czekam na telefon, mail, SMS. Wszystkie sposoby kontaktu są podane i zawsze aktualne. Ja na ten moment nie jestem sobie w stanie przypomnieć żadnej sytuacji konfliktowej. Wszystko było zazwyczaj załatwiane w momencie wystąpienia. Tyle ode mnie w temacie. Zamówienie jest nadal jak najbardziej aktualne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Stycznia 2015 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Ja sam osobiście nic nie mam do tego typu sprawy, ba sam zamawiałem raz czy dwa. I jest ok. Jednak ciągła działalność podpada już powoli pod działalność gospodarczą ... a nie odprowadzasz podatków, czyż nie ? I poco nam tu dymów. To już wystarczający powód by zaprzestać lub też stanowczo ograniczyć takie kupowanie. A jak ktoś by przypadkiem podkablował cie do US to sam miał byś dym pewnie. Dodatkowo spawa ma kilka innych niuansów o których nie będę wspominał. Tak że sprawę uważam za zakończoną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beskidek Napisano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 · Ukryte przez Puklus, 26 Stycznia 2015 - Brak powodu Ukryte przez Puklus, 26 Stycznia 2015 - Brak powodu W porządku, tak też się domyślałem. To argumenty jasne i klarowne. Dziękuję za jasne postawienie stanowiska. Skoro tak się sprawy mają, to trudno. Oficjalnych informacji o zamówieniach już nie będzie. Poproszę tylko o możliwość dokończenia tego ostatniego zamówienia. Ostatecznie, Puklus(i reszta Adminstracji), wiem, że nie chcesz dla mnie źle. Doceniam to Wiem, że na naszym forum, tak samo jak na zwykłej ulicy, jest prawdopodobieństwo natknięcia się na osoby "życzliwe inaczej". A nikt z nas nie potrzebuje problemów z takiej błahej sprawy. Moje dane kontaktowe są znane. Po więcej info zapraszam już tylko na maila, SMS i telefon. Tyle ode mnie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.