Foxter Napisano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 panowie mam taki problem... kupilem rower w sklepie wysylkowym i zauwazylem ze brakuje przeciwnakretki (czy jak to sie tam nazywa :/ ) gosciu w rowerowym stwierdzil, ze nic nie da sie z tym zrobic.. bo jest sruba lozyskowa czy cos w tym stylu. czy taka zaslepka jest konieczna? - moze idzie to gdzies w necie kupic? czy juz nie da sie z tym nic zrobic... ? FOTKA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Hmm... nie wiem, czy dobrze rozumiem, ale wydaje mi się, że suportowi na fotce niczego nie brakuje. Jedyna rzecz jaka mi przychodzi do głowy, gdy mówisz "przeciwnakrętka", to kontra nakręcana na miskę i zapobiegająca jej wykręcaniu. Jesli o to chodzi, to w zamkniętych wkładach suportowych nie ma oddzielnej miski i kontry. Takie coś występuje tylko w suportach nazwijmy to "starego typu" (oddzielnie oś, oddzielnie łożyska), w których stopień wkręcenia miski regulował naprężenie łożyska. W kardridżach, takich jak jest na tej fotce, lewa miska wkręcona jest do oporu i nie trzeba jej kontrować. Jeśli nie chodzi o to i niedoceniłem Twojej znajomości materii rowerowej, to sorka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foxter Napisano 7 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 FOTKA 2 tutaj taka zaslepka jest... rozumiem ze suport (?) na wczesniejszej fotce pozbawiony jest takiej zaslepki juz fabrycznie? - chodzilo mi o zabezpiecznie tego co nie jest zabiezpieczenie przed mozliwym brudem, piaskiem, woda itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Czyli miałem rację - zgadłem o co chodziło W Twoim nowym bike'u nie ma czegoś takiego i nie jest to potrzebne (inna konstrukcja suportu). Śmigaj śmiało i bez obaw. A swoją drogą, to jeśli nagadali Ci takich cudów w sklepie rowerowym, to zacznij może chodizć do innego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foxter Napisano 7 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 i o to mi chodzilo.. z odpowiedzi 'mechanika' owego sklepu rowerowoego nic nie wywnioskowalem... dzieki! nOOb ze mnie i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.